- Snøen er vårt livsgrunnlag

<p>Illustrasjonsfoto: Gunnar Lier / Scanpix. </p>
Illustrasjonsfoto: Gunnar Lier / Scanpix.

Dette blir en drømmehelg for alle snø-elskere. Og ved alpinanleggene jubler en over snøfallet som ellers skaper kaos. - Vårt livsgrunnlag, sier de.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med minusgrader i sikte kan skientusiaster og alpinsentrene fryde seg, for metrologene har spådd med opp mot 50-60cm snø på de mest utsatte områdene de neste dagene. Flere meter med nysnø har allerede lagt seg over fjelltoppene. Alle vinterglade kan finne frem sesongutstyret og utnytte den pudderhvite herligheten.

Positivt med snø
Odd Stensrud, daglig leder ved Kvitfjell alpinanlegg, gleder seg over værmeldingen og syns snøens ankomst er positiv.

-Snøen er vårt livsgrunnlag, sier han.

Han mener likevel ikke at snøfallet er veldig avgjørende.

-Vi har heldigvis fine vintre her på Kvitfjell, så jeg tror ikke været som er meldt vil ha så stor betydning for verken tilstrømmingen av folk eller for omsettingen vår i år, sier Stensrud.

Kraftig snøfall
Det største snøfallet vil antageligvis komme på lørdagen, som skyldes et kraftig lavtrykk som ligger over hele Norge nå. Men deler av Sør- og Østlandet er mest utsatt.

- Fredag er det kraftig vind i høyfjellet, og en rekke fjelloverganger er stengt. Store snømengder og temperatur omkring null vil kunne skape problemer for trafikken, men det vil gradvis gå over til regn. Sørlandet er mest utsatt med opp mot 50-60 cm snø, sier vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center, Roar Teigen.

- Hovedtyngden kommer trolig lørdag kveld. Det er ventet opp i mot 20-30cm snø, på de sørlige delene av Østlandet, sier Teigen.

Les også:

Helgens værvarsel

Skiinfo om vintersportsstedene

Personvernpolicy