Meny

Her steines Satan

Foto: Scanpix/AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Muslimske pilegrimer kastet småstein på Jamarah-veggen utenfor Mekka torsdag.

Flere hundre tusen pilegrimer har deltatt i Jamarat-ritualet i Mina de siste dagene. Ritualet stammer fra fortellingen om Abraham som steinet djevelen da han åpenbarte seg som tre søyler. Steiningen har blitt et ritual som symboliserer muslimens streben etter å kvitte seg med synd og fristelse, melder Reuters.

- Man føler seg på en måte renset. Det føles ganske godt, sier den saudiarabiske pilegrimen Ali al Hileidi.

- Jeg vil drepe djevelen, for å beskytte meg mot det som får meg til å gjøre gale ting, begå korrupsjon, eller ønske å gjøre uetiske ting. Jeg vil drepe djevelen som forsøker å drive meg i den retningen, sier pilegrimen Aziz fra Bangladesh.

Ritualet med steinkastingen er imidlertid ikke helt ufarlig. De siste årene har det vært en rekke tragiske episoder, ettersom stadig flere mennesker har hatt anledning til å gjennomføre pilegrimsferden.

Mer enn 1,6 millioner mennesker kom til Saudi-Arabia for å delta i hajj i år, omtrent det samme tallet som i fjor. Iberegnet pilegrimer fra selve Saudi-Arabia, både saudiarabere og fremmedarbeidere i landet, er det totale antallet godt over to millioner. Noen saudiarabiske medier har meldt om tre millioner mennesker.

Les også:

- Irans president på pilegrimsferd
- Festfine offer-kameler

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus