Graver etter et godt sexliv

Graver etter et godt sexliv
Graver etter et godt sexliv

Firma tilbyr sexundervisning til middelaldrende gruvearbeidere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto:
Scanpix.

Australske kullgruvearbeidere får opplæring i seksuelt forspill og overgangsalder i et prosjekt som skal øke produktiviteten på jobb.

Arbeiderne ved Bulga-gruven som ligger nord for Sydney, har fått beskjed av sjefene sine om å utforske sine koner. Dersom de forstår kvinnekroppens endringer ved for eksempel overgangsalderen, vil dette gi dem et mer aktivt sexliv. Noe som igjen vil gjøre arbeiderne gladere og bedre på jobben.

Carina Johansen jobber som personalkoordinator ved Store Norske-konsernet som driver kulldrift på Svalbard. Hun gapskratter når hun hører om det australske prosjektet.

- He-he-he. Dette kan man ikke si er typisk norsk, sier hun til ABC Nyheter.

På spørsmål om norske gruvearbeidere kunne ha godt av et sånt kurs svarer hun:

- Det har vi ikke tatt stilling til. Dette er vanskelig å si noe om.

Seksuell suksess

Lederne på Bulga-gruven er på sin side overbevist om at dette er et topp prosjekt. De forteller til Reuters at de såkalte «Toolbox Talks» har vært en så stor suksess at de vurderer å prøve det ut flere steder.

- Denne jobbpraten er en del av en serie hvor vi orienterer om helse. Vi tar også opp temaer som tretthet, prostatakreft, ernæring og hjertesykdommer. Denne uken handler det altså om overgangsalderen, sier James Rickards som er talsmann for firmaet Xstrata som eier gruven.

- Selv om dette er et miljø med overvekt av mannlige arbeidere må vi se på livsstilen til våre ansatte og forsikre oss om at de er i form og friske på jobb, men også er friske og lykkelige når de kommer hjem.

Forstå overgansalderen

Tammy Farrell som er koordinator for kurset, forteller at gruvearbeiderne tok leksjonene svært seriøst.

- Jeg fortalte dem at de måtte begynne å utforske konene sine slik de gjorde når de var 18 år gamle, sier han til Sydney Morning Herald.

- De rasket med seg alle flygebladene etter samtalen så det er tydeligvis noen småsure menn med noen småsure koner der ute som trenger hjelp.

De ansatte ved fabrikken er stort sett mellom 40 og 50 år gamle, og overgangsalderen kan påvirke konene deres, ifølge James Rickards.

- Disse helsesamtalene vil gi dem informasjon om hvordan de kan hjelpe sine kjære som kanskje går gjennom eller nærmer seg denne perioden av livet sitt.

Gruvelederen er opptatt av at sine ansatte koser seg både hjemme og på jobben. Og her spiller sex en nøkkelrolle.

- Dersom du har et godt og sunt privatliv vil du ha et bra jobbliv, og sex er en viktig del av alle forhold. Det er viktig å snakke om sex med en person som går gjennom overgangsalderen, sier Rickards.

Personvernpolicy