Meny

Halvparten av oss tror på Gud

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Religiøsiteten i Norge er ikke død. Vel halvparten, 51,6 prosent av befolkningen her i landet sier at de tror på Gud.

Oslo (NTB): 40,3 prosent sier at de tror på kristendommens viktigste premiss, at Jesus døde på korset for våre synder. Det kommer fram i en undersøkelse Sentio har gjort for Klassekampen.

At fire av ti svarer at de tror Jesus døde på korset for våre synder, er en klar økning i forhold til tidligere undersøkelser.

SV-erne er de minst religiøse, mens de som stemmer RV faktisk er noe mer religiøse. Bortsett fra dem som stemmer KrF, er det Senterparti-velgerne som oppgir svar som er mest i overensstemmelse med klassisk luthersk tro.

Generalsekretær og statskirkemotstander Kristin Mile i Human-Etisk Forbund har sett undersøkelser som viser at andelen som tror på en høyere makt ligger under 30 prosent, men understreker at 51 prosent heller ikke er mye.

- Det er en liten andel som tror på Gud og Jesus i forhold til hvor mange som er medlem av statskirken og andre trossamfunn, sier hun til Klassekampen. (©NTB) 

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus