Annerledes skjønnhet

Annerledes skjønnhet
Annerledes skjønnhet

Man trenger ikke se ut som Naomi Campbell eller Cindy Crawford for å bli modell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hos det London-baserte modellbyrået Ugly Models er annerledes et nøkkelord.

I byråets base finner man det meste, ja, rent bortsett fra mennesker med det klassisk vakre utseendet.

Byråeier Marc French forteller at han ikke er på utkikk etter folk som selv mener de er stygge - hans modeller skal være unike og fornøyd med seg selv, slik de er.

475 piercinger

En av Uglys modeller, Antonio Francis, har fått kallenavnet «popeye» fordi han har evne til å få øynene til å hoppe ut av sine sokler. Ifølge byrået brukes Francis jevnlig i barneprogrammer og han er populær i Japan.

- Man trenger ikke være to meter høy for å være modell, gjør man? Jeg er nokså kjekk likevel, er jeg ikke, spør Francis med et smil.

En annen modell, som kaller seg Prince Albert, har 475 piercinger spredt rundt på kroppen og er innehaver av Guinness-rekord for nettopp dette. Han har blant annet blitt leid inn som vert for noen av Londons mest eksklusive fester og eventer.

Ugly i New York

Ugly Models har nylig åpnet en avdeling i New York, og French forklarer at han var litt usikker på hvordan konseptet ville bli mottatt blant de politisk korrekte amerikanerne:

- Først, da vi åpnet opp, trodde folk at vi gjorde narr av dem, men det gjorde vi ikke. Da de innså at vi ikke gjorde det, ikke drev ap med dem, men ga dem mulighet til å oppfylle en drøm, da fungerte det.

Personvernpolicy