Klinte til for verdensrekord

Klinte til for verdensrekord
Klinte til for verdensrekord

Rundt 7000 par klinte til i helgen for å få verdensrekorden i simultankyssing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters
6980 par klasket til med tungegymnastikk og leppeberøring i den bosniske byen Tuzla lørdag.

Det skal være nok til verdensrekord.

Foto: REUTERS / Damir Sagolj.

Med fyrverkeri, konfetti og hjerteformede røde ballonger som en romantisk ramme kysset 6980 par seg til rekord i den bosniske byen Tuzla lørdag.

Parene kysset i minst ti sekund, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Vi klarte å slå rekorden. Det er herlig, uttalte talskvinne for arrangementet, Kristina Gligorovic, i det kysserekorden var et faktum.

Dermed kan den bosniske byen hente hjem pokalen fra Ungarn, hvor 6400 par i juni kysset seg fram til den nåværende verdensrekorde, ifølge Guinness' Rekordbok.

Alt var imidlertid ikke bare rosenrødt før massekyssingen gikk av stabelen i Bosnia. Det muslimske samfunnet i Tuzla protesterte mot arrangementet, ettersom de mente at offentlig framvisning av kjærlighet ikke sømmer seg, og bryter med islamsk tradisjon.

Muslimer utgjør omlag halvparten av befolkningen i Tuzla.

Men Tuzlas ordfører Jasmin Imamovic ønsket likevel at arrangementet skulle gå av stabelen ettersom hensikten var å promotere byen og byens multikulturelle samfunn.

– Vi verdsetter kjærlighet og ikke hat. La kjærlighetsrevolusjonen starte herfra, utallte han.

Forøvrig skriver Wikipedia at det lengste kysset som er opptegnet foregikk i Tel Aviv i Israel i april 1999. Kysset varte i 30 timer og 45 minutter?

Personvernpolicy