Øl til sjokkpris

Ville du betalt 6.000 kroner for en flaske øl?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide
Denne artikkelen er levert av DinSide.

Vi er ikke uvante med å se vinflasker av spesiell kvalitet som lett går opp i denne prisklassen, men at det finnes øl til slike priser må sies å være nesten sjokkerende.

Det dyreste ølet i verden skulle man kanskje tro finnes i Hong Kong. I hvert fall hvis man skal tro historien om newzealenderen som betalte 2.595 dollar for en skarve halvliter.

I ettertid mente han at baren hadde tuklet med regningen, men baren stod på sitt og han fikk ikke tilbake pengene for ølen som egentlig kosten 2,45 dollar, så med tips ble dette svært dyre dråper for mannen.

Men, vil du betale mye for øl hvor regningen ikke blir høy ved en misforstålse, viser vi deg her de tre dyreste øltypene i verden.

Londons rareste pubnavn: http://www.dinside.no/php/art.php?id=265964

Vielle Bon Secours: Dette ølet topper listen over de dyreste ølene i hele verden. Skal du kose deg med dråper fra denne flasken må du belage deg på å betale hele 500 pund, altså i overkant av 6.000 kroner for en flaske.

Dette belgiske ølet selges kun ett sted i hele verden og det er i Bierdrome i London.

Vil du hit finner du restauranten/ baren på Kingsway i London.

Samuel Adams' Utopias: Dette ølet er brygget av Boston Beer Company. Samuel Adam's Utopias heter ølet og er oppkalt etter en av USAs landsfedre. Ølet, som har en pris på hele 100 dollar per flaske (ca 600 kroner), selges i kobberflasker, og vi aner en liten sammenheng mellom selve flasken og prisen.

Om selve ølet rettferdiggjør prisen på 600 kroner får stå ubesvart, men at flasken er fin er det ingen tvil om. Kobberflasken skal likne på de gamle bryggekjelene som ble brukt av bryggere gjennom flere hundre år.

Ølet er også i Guinness rekordbok ettersom det har en alkoholprosent på hele 25 prosent, noe som gjør det til verdens sterkeste øl.

Hele bryggeprossessen kan ta opp til 12 år noe som gir det en hel unik smak. Det er selvsagt begrenset årlig produksjon på kun 8.000 flasker.

Her er DinSides store reiseguide: http://www.dinside.no/php/reise/reiseguiden/vis.php?type=1

Tutankhamen Brew: I dronning Nefertitis soltempel i Egypt fant en gruppe Egyptologer og arkeologer fra Cambridge universitetet oppskrifter og bryggemetoder til dette ølet.

Dette ble altså funnet i tempelet hvor dronning Nerfertiti brukte tid da hun tilba solguden. Tempelet ble faktisk bygget av Kong Akhenaton som var far til barnekongen Tuth-Ank-Amo, den eneste av Egypts faraoer som er funnet i en komplett grav uten tidligere plyndring.

Arkeologene ville prøve ut bryggingen og tok kontakt med eksperter fra Scottish and Newcastle Breweries, og begynte å fremstille ølet i Cambridge laboratoriet.

I dag selges det til en pris på 52 dollar per flaske, tilsvarende 310 kroner. Ølets produksjon er også begrenset, og utgavene nummeret.

… Og skal det være en middag til 175.000 kr? http://www.dinside.no/php/art.php?id=391092

Personvernpolicy