Nettkjærlighet var felle

En bonde fra Australia forelsket seg på internett og dro til Mali for å møte sin kommende brud, det kostet ham nesten livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den australske bonden, Des Gregor, dro til Mali med troen om at han hadde funnet kjærligheten i sitt liv.

Han trodde også han skulle motta over en halv million kroner. I stedet ble han tatt som gissel, melder BBC.

Krevde løsepenger

Kvinnen han skulle møte kalte seg Natacha og sa hun var en flyktning fra Liberia.

Da australieren ankom Mali ble han møtt av to menn som hevdet at de var slektninger av Natacha. Det hele viste seg imidlertid til å være en felle og mannen ble i stedet tatt til fange.

De to mennene tok med australieren til en leilighet i hovedstaden i Mali, Bamako, der de kledde av han og truet han med en machete. Deretter krevde de en halv million kroner i løsepenger, eller så ville de drepe han.

Fanget i tolv dager

Det var mannens slektninger som forstod at det var noe galt da de mottok e-poster der kidnapperne krevde penger. De varslet myndighetene i Australia som bestemte seg for å legge ut sin egen felle.

De klarte å overtale kidnapperne om å la australieren hente pengene ved den canadiske ambassaden i Mali. Der ble mannen reddet av australsk politi, etter å ha blitt holdt til fange i tolv dager.

Denne type svindel har blitt svært kjent blant folk i vesten og mange australiere spurte seg om hvordan bonden falt for dette. Mannens slektninger svarte ved å si at kjærlighet gjør blind.

Les også: Vi svindles for 100 millioner årlig

Illustrasjonsfoto: Flickr.com

Personvernpolicy