Du mister to feriedager

Du mister to feriedager
Du mister to feriedager

Neste år snytes vi for to fridager. Sjekk når det er ferie skoleåret 2007/2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Joda, i vår gikk vi glipp av en fridag fordi Himmelspretten og 17. mai falt på samme dag.

Neste vår er det enda verre. Himmelspretten og 1. mai faller nemlig på samme dag, og 17. mai er en lørdag. Æsj, så irriterende!

Det gjelder å ikke ta sorgene på forskudd, vi er tross alt bare i august ennå. Men vil du få maks ut av feriedagene dine, bør du faktisk begynne å tenke litt på når det er smart å ta deg fri.

Grunnen er selvsagt at i de ukene skolene har vinter- og høstferie, er det stort trøkk på både flybilletter og charter-turer, og prisene går til himmels.

Velg fylke og se når det er skoleferie i DinSides ferieoveroversikt.

Det samme gjelder for langhelgene i mai. Har du tenkt deg utenlands (eller på ferie i Norge, for den saks skyld), bør du være tidlig ute med å bestille flybilletter og overnatting. Men merk at noen flyselskaper ikke lar deg bestille billetter mer enn et halvt år i forveien.

Vi gir deg oversikten over hvilke uker det er skoleferie, og hvilke datoer helligdagene faller på i år.

Skolestart
Skolestart er rett rundt hjørnet. I løpet av uke 34 er alle skolebarn og -ungdom tilbake på skolebenken. De fleste begynner mandag 20. august, men i noen fylker strekker de sommerferien en eller to dager til.

Hva betyr det? Jo, at prisene på sydenturer dumpes fra uke 34 og utover. Har du en ferieuke igjen av sommerferien, bør du altså legge den til uke 34 eller senere, dersom du vil komme deg billig til sola.

Høstferien
Årets høstferier er lagt til uke 40 og 41, altså første eller andre uke i oktober. De fleste østlandsfylkene (minus Hedmark og Telemark) har valgt uke 40. På Nordvestlandet og Midt-Norge har de valgt uke 41. I Troms blir barna avspist med bare én dag, 28. september, og i Finnmark er det ingen felles regler, så her må du kontakte den enkelte kommune.

Juleferien
I år faller julaften på en mandag. De fleste har halv dags fri denne dagen, og vi kanregne med at mange tar seg fri hele dagen. Dermed begynner årets juleferie fredag 21. desember, og det er også fra denne dagen, eller i noen tilfeller torsdag 20. desember, at skolene begynner ferien.

Vil du ta fri hele romjulen må du altså spare tre til 3 1/2 fridager til desember (hvis du også vil ha fri nyttårsaften, mandag 31. desember). De fleste skoler starter opp igjen 2. eller 3. januar, mens noen få fylker (Hedmark, Buskerud, Vestfold, Troms og Nordland) strekker ferien ut første uken i januar.

Vinterferien
Vinterferien har de fleste fylker lagt til uke 8, 18. til 24. februar. Troms og Møre og Romsdal har valgt uken før, mens Oppland har valgt uken etter. Nordland venter helt til uke 13 med vinterferien, og legger den derfor til uken etter påskeferien. Høres smart ut, det.

Hvor skal du neste år? Sjekk DinSides store reiseguide

Påskeferien
I 2008 faller Palmesøndag på 16. mars, og selve påskehelgen begynner torsdag 20. mars. Alle fylkene har lagt skolepåskeferien til uke 12, og dermed begynner påskeferien for de fleste fredag 14. mars, og varer til mandag 24. mars (noen skoler tar også fri tirsdagen). Vil du ha ferie hele påskeuken, må du som vanlig bruke tre fridager på dette.

Maifri
2008 blir ikke det beste året mht fridagene som kommer i mai. 1. mai faller nemlig på Kristi Himmelfartsdag, og dermed blir vi - som i 2007 - snytt for en fridag. Kjipt. Vel, det er nok mange som velger å ta fri fredag 2. mai for å kunne ta en langhelg, så vil du reise bort på storbyferie denne helgen, bør du bestille flybillettene i god tid.

Allerede helgen etter er det pinse, og 2. pinsedag faller på mandag 12. mai. Igjen - vil du reise utenlands denne helgen, bør du planlegge i god tid.

Men vi blir snytt for enda en fridag i 2008. 17. mai faller nemlig på en lørdag. Dermed blir det to mindre fridager enn vi vanligvis har neste vår.

Sommerferien
Sommerferien begynner fredag 20. juni for de fleste skolebarn. Noen har ferie fra onsdagen eller torsdagen før, mens skolene i Sør-Trøndelag holder det gående helt til torsdag 26. juni.

Velg fylke og se når det er skoleferie i DinSides ferieoveroversikt.

Personvernpolicy