Supert navnevalg

Supert navnevalg
Supert navnevalg

Etter å ha bli nektet å kalle babyen sin 4Real, døpes han Supermann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto

Et par fra New Zealand planlegger å døpe sin sønn Superman, etter at myndighetene nektet dem førsteønsket: «4Real».

Foreldrene til den nyfødte pjokken, Pat og Sheena Wheaton, er oppgitte over new zealandske myndigheter som ikke tillater navn som begynner med et tall, skriver BBC.

Mamma og pappa ville kalle sønnen sin 4Real, fordi etter å ha sett han på ultralyd, skjønte de at han var «for real»(«på ordentlig»). Nå vurderer paret å gå lovens vei for å tvinge myndighetene til å trekke tilbake bestemmelsen.

Selv om navnet kanskje høres mer ut som et klesmerke eller en vitaminrik juice, var new zealenderne helt seriøs i sitt ønske om navn for guttebabyen. Beklagelig for dem, delte ikke myndighetene denne entusiasmen. For uten om å forby navn som begynner med nummer, fraråder myndighetene å kalle barnet noe som kan føre til mobbing eller erting, ifølge BBC.

Planen til de nybakte foreldrene er nå å døpe barnet Superman, men omtale han som 4Real.

Paret bruker som argument at hvis man kan kalle barnet sitt John Williams III, for eksempel, hvorfor kan da ikke nummeret bli brukt i begynnelsen av navnet?

Myndigheter i New Zealand har vært borti liknende konflikter tidligere, skriver BBC, da de har måttet gripe inn når foreldre har villet kallet babyen sin for Satan eller Adolf Hitler.

(Illustrasjonsfoto på forsiden: Flickr)

Personvernpolicy