Makrellproblemet

Selv en garvet fiskersjel kan få tårer i øynene når makrellstimen koker rundt båten. Men makrellen er en vrang vinvenn, dog er det vin som kan hanskes med den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Makrellen er proppet av hjertevennlig fett, og blir bare fetere og fetere mot slutten sommeren. Dette fiskefettet kombinerer vi ofte med tilbehør av vanskeligste sort, alt fra sursøt agurksalat til rabarbrakompott, om vi ikke rett og slett sylter selve makrellen.

Til den tricky makrellen trenger vi syrefrisk vin som rensker opp i munnhulen. Veien å gå kan være viner på druen Albariño eller Alvarinho, som druen heter på spansk og portugisisk. Regionene vi sikter mot er Rias Baixas og Vinho Verde som ligger på hver sin side av landegrensen i nordvest på Pyreneerhalvøya. Begge reginonen er kjent for sine friskusviner som gjerne er lett perlende i munnen.

/ 10
Pazo de Villarei Albariño 2006, Bod. Pazo de Villarei / Rias Baixas, Spania. Pris: 113,- (15202)
Vinen har en lys gulgrønn farge og dufter aromatisk av grapefrukt, blomster, melon og urter. Vinen er svært fruktig og har en lett perlende og litt oljeaktige munnfølelse, noe som gjør at den ikke virker så tørr som den faktisk er. Den er slank og ren med lang ettersmak med hint av anis.

God Helg!

Personvernpolicy