Fire av ti støtter prinsessens engleteori

Fire av ti støtter prinsessens engleteori
Fire av ti støtter prinsessens engleteori

Fire av ti spurte i en meningsmåling er enige med prinsesse Märtha og tror at mennesker har overnaturlige evner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Fire av ti spurte i en meningsmåling som Infact har gjort for VG er enige med prinsesse Märtha Louise og tror at mennesker har overnaturlige evner.

Prinsesse Märtha Louise er dermed langt fra alene om å tro på kommunikasjon med engler. Ifølge undersøkelsen tror 38 prosent at mennesker har overnaturlige evner.

Flere kvinner enn menn har dette synet. 42,6 prosent av kvinnene har troen på englekommunikasjon, mens 34,2 prosent av mennene mener det samme.

50,6 prosent av mennene mener imidlertid at dette bare er tøys, mens 38,6 prosent av kvinnene ikke har tro på slike evner hos mennesker.

15 prosent av mennene og nesten 19 prosent av kvinnene vet ikke hva de skal tro om problemstillingen.

Biskop Olav Skjevesland i Agder og Telemark bispedømme, som er leder for bispemøtet, er ikke overrasket over resultatet i meningsmålingen.

- Dette er et tegn på at mennesker har et mer åpent verdensbilde enn for 20-30 år siden. Åpenhet rundt det mysteriøse har vært en tendens lenge, sier han til VG.

Undersøkelsen viser samtidig at flertallet er uenig med informasjonsleder Espen Ottoson i Norsk Luthersk Misjonssamband, som tirsdag sa at prinsesse Märtha Louise bør melde seg ut av statskirken. 63,2 prosent av de spurte er uenige med ham. Like mange sier de ikke har fått sin tillit til kongehuset påvirket etter at saken ble kjent i Se og Hør.

Norges mest solgte forfatter, Margit Sandemo, synes prinsessen er modig og er ikke i tvil om Märtha Louises egenskaper. (©NTB)

Personvernpolicy