10 ting å være glad for

10 ting å være glad for
10 ting å være glad for

Det finnes mange ting å glede seg over, og her er noen av våre favoritter. Er du enig med oss?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Hundevalper, blomster, sjokolade, såpebobler, gamle ektepar som holder hender fordi de vil og ting som er bløtt. Det finnes mange ting å være glad for.

1. At dinosaurene er døde
Mange barn later til å tro at verden hadde vært et kulere sted dersom dinosaurene fortsatt hadde levd. Det er helt feil, det hadde bare blitt et mas og et styr uten like som hadde fått mordersneglen til å blekne, og som sikkert hadde ført til forsinkelser av typen:

- Ja, dette er konduktøren. Vi har kjørt på en dinosaur igjen og får et kort opphold. Det er bare å beklage.


2. Stilige drømmer
For eksempel Ragnar Hovlands drøm fra boka Åleine i Alpane:

Jack Nicholson gjekk med ei T-skjorte full av diverse teikneseriemønster. Eg hadde vore med og laga ideane til fleire av teikningane, m.a. denne: Ein sau kjem farande og viftar med beina og roper: Eg har oppfunne ankeret! Eg har oppfunne ankeret!

3. Ikke flyalarm hver dag
Vi bør være takknemlige for at sivilforsvaret bare tester varslingsanlegget én gang i halvåret, og ikke i én time hver dag gjennom hele året. Det kunne de fort funnet på, kjenner jeg sivilforsvaret rett.

4. Gamle ektepar
Gamle ektepar som fortsatt holder hverandre i hendene når de er ute og spaserer. Ikke fordi de må. Men fordi de vil. Ekstra fint er det om den gamle mannen kjøper med seg en bukett på veien, og så sier han at disse er til deg, kjære, og la oss gå hjem og spise middag snart, kjøttkaker, kanskje, for det er det beste jeg vet.

5. At heisen tar deg dit du vil
Man skal være glad for at heisene ikke er utstyrt med randomknapper som tar deg til en tilfeldig etasje, men at de stort sett tar deg dit du skal gjennom nøye oppsatte knapper for hver etasje. Heisatur, er vel ordet vi leter etter.

6. Været

Selv om sommeren i deler av Norge stort sett har vært dominert av regn fra oven, så har det i hvert fall ikke kommet snø. Det skal vi glede oss over, at det ikke er snø i juli. Og at det ikke er krig. Vinterkrig i juli, det hadde vært absolutt siste sort. Det gjelder å glede seg over det man har, sier bestemor.

7. Det finnes dårlige dansere
Synes du at du danser som en frosk i en miksmaster? Uansett hvor dårlig du er til å danse, er sannsynligheten stor for at det finnes noen der ute som er enda dårligere. Noen folk har bare så dårlig rytmesans at forskerne rett og slett klør seg i håret. (Lurer dere på hvem, ta kontakt med undertegnede).

8. Små og bløte dyreunger
Få ting er så nusselige som små hundevalper og pusete kattenurker. Stort hode og lubne kinn er naturens måte å skaffe seg omsorg på. Det har gitt oss noen av de mest innbydende resultatene pattedyrfamilien har å by på, så som snusepusete luskevofser og bløtesøte fluspesnutter. Dette er søtere enn diabetes.

Undertegnede sjekker om det fortsatt er gøyalt med såpebobler som voksen. Testresultat: Ja, det er det.Undertegnede sjekker om det fortsatt er gøyalt med såpebobler som voksen. Testresultat: Ja, det er det.

9. Såpebobler
Bobler generelt er gøy, men såpebobler er ekstra gøyale fordi du kan lage dem selv - og fordi det er gøy å se hvor store de kan bli, hvor mange man kan lage på en gang, og om det er mulig å fange en uten at den sprekker. Ekstra morsomt er det å blande sukker i såpebobleblandingen, for da kan boblene bli ordentlig store.

Forøvrig kan det nevnes at undertegnede nylig gjorde en test på om såpebobler fortsatt er gøy som voksen. Og testresultatet lot det ikke være noen tvil: Ja, det er det.

10. Alle de andre tingene
Har du flere forslag til hva som gjør deg glad? Skriv inn i kommentarfeltet under!

Personvernpolicy