Meny

Flere ut av skapet

Flere ut av skapet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere homofile og lesbiske kommer ut av skapet.
Foto: Scanpix
Karl Johans gate i Oslo ble dekket i regnbuens farger da årets Homoparade ble arrangert i forbindelse med Skeive Dager 30. juni. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.
Oslo (NTB): Fire av ti nordmenn har nære venner som de vet er homofile eller lesbiske, ifølge en undersøkelse fra Synovate MMI.

Det er fire ganger så mange som for ni år siden, skriver Dagsavisen.

Samtidig melder Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) om en medlemsøkning på nesten 30 prosent siden april i år.

- Dette er nok et resultat både av det arbeidet vi gjør politisk, og at flere tør stå fram, sier informasjonssekretær Thomas Nordvik Strandberg i LLH.

Homoforsker Bera Ulstein Moseng ved Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) sier at folk er blitt mer tolerante enn på 1990-tallet.

Undersøkelsen tyder ellers på at det er enklest å stå fram med homofil legning i Oslo. Her sier 64 prosent at de har nære venner som er homofile eller lesbiske, mot 32 prosent på Vestlandet og cirka 40 prosent i landet for øvrig. (©NTB)
Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus