Syden-flukt

Syden-flukt
Syden-flukt

Folk flykter i flokk til Syden, men fortsatt finner du billige billetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parasoll- lengsel
Mange drømmer seg bort til sydligere strøk. ( Foto: Scanpix)

For deg som er lei av den konstante vannstrømmen fra himmelen, kommer en gladnyhet:

Det er fortsatt mulig å få sikret seg et sete til et mindre regnfullt strøk, for en billig penge.

I skrivende stund kan du blant annet komme deg til Madrid neste uke for 599 kroner med Norwegian , eller til Barcelona for 584 kroner med Ryanair . Eller kanskje Kreta frister? Sas Braathens tilbyr strekninga for 900 kroner.

Sjekk værmeldingen der du bor her.

Noe ganske annet enn sommeren på Østlandet.. ( Foto: Flickr.com)Noe ganske annet enn sommeren på Østlandet.. ( Foto: Flickr.com)

Selger mer enn i fjor
Er du sol-hungrig for tiden, er du ikke alene.

Sas Braathens har hatt stort sett fulle fly de siste ukene. Informasjonssjef Thomas Midteide rapporterer at folk ikke bare drar sørover, men at mange også har kastet seg på flyet til et mer solfylt Nord-Norge.

Reiseselskapet Star Tour har solgt 10 prosent flere billetter i juli i år, sammenliknet med i fjor.

- Vi får veldig mange henvendelser fra folk som vil reise så fort som mulig. Det kommer kunder inn og sier de vil dra samme kveld - de har rett og slett fått nok av regnet, forteller Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonsrådgiver i Star Tour.

Charter-operatøren har få plasser igjen i de nærmeste par ukene, men Larsen-Vonstett sier det forekommer avbestillinger, og at du derfor kan være heldig å finne deg et sete.

Kupp i august

Etter en liten sjekk på flyselskapenes nettsider, kan du altså lett finne billige billetter én vei. Men tilbaketurene er ofte dyrere.

- Returreisene har en høyere pris fordi veldig mange skal hjem i tiden fra slutten av august frem til skolestart, forteller fungerende informasjonsdirektør i Norwegian, Lars Sande.

For de som ikke er avhengige av å komme hjem før da, er det kjempekupp å gjøre på reiser i august.

Lyst på en sen solslikkende ferie til under tusenlappen? Bruk det triste været til en liten stund på Internett. God jakt!

(Forsidefoto: flickr.com)

Personvernpolicy