Redd festivalsommeren!

Redd festivalsommeren!
Redd festivalsommeren!

Er du lei av regn som ødelegger festivalstemninga? Ta turen til Nord- Norge!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Festivalstemt Nord- Norge
Buktafestivalen i Tromsø er en av mange festivaler i Norges for tiden mest solrike landsdel. Foto: Erik Kaspersen/ Bukta

Lauryn Hill kommer på Vikafestivalen. Foto: ScanpixLauryn Hill kommer på Vikafestivalen. Foto: Scanpix

Når festivalene sørpå blir til regnfulle gjørmebad, er det bare en ting å gjøre: Dra nordover. Nordlendingene har de siste ukene kost seg med herlig sommervær, og sola fortsetter å skinne langt ut i neste uke. Hvorfor ikke satse på en annerledes festivalsommer- i midnattsol?

Landsdelen har flust av små og store festivaler å by på i juli. Denne uka kan du få med deg Riddu Riddu i Kåfjord, Sommer- Melbu og ikke minst Midnattsrocken i Lakselv. Sistnevnte lokker med artister som Askil Holm, Sissy Wish, og også My Midnight Creeps, med medlemmer fra Madrugada, Richochets og Euroboys.

Neste uke får Buktafestivalen i Tromsø celebert besøk av blant annet The Hives og Iggy Pop, mens det blir fest og moro også i Mo i Rana, som ønsker folk velkommen til Vikafestivalen. Sistnevnte kan skilte med selveste Lauryn Hill som headliner.

Fortsatt sol

Mye spennende å velge i på festivalfronten, altså, og skal vi tro meteorologene rett, er det grunn til å tro at det gode været holder seg:

I hovedtrekk kan vi si at sola holder seg i Nord- Norge. Været vil nok ikke være fullt så godt som det har vært den siste uka, men bortsett fra litt forbigående regn på tirsdag 10.juli, vil det bli fint vær langt ut i neste uke og temperaturer opp mot 25 grader. Forøvrig gjelder ikke dette for Øst- Finnmark, som fortsatt må slite med skydekke, forteller meteorolog ved Storm Weather Center, Roar Hansen.

Fly billig

Til tross for at mange har reist nordover på leiting etter sola, er det fortsatt mulig å få tak i rimelige billetter til Nord- Norge. Norwegian har billetter fra Oslo til Tromsø fra 700 kroner denne uken og cirka 500 neste uke, mens Sasbraathens selger turer på strekningen for rundt tusenlappen. Det er vel kanskje velinvesterte penger hvis du slipper å kjøpe oljehyre og presenning?

Riddu Riddu- festivalen er først ut som nordnorsk juli- festival, og braker løs om bare et par dager. Frivillig- koordinator Jorunn Løkvold kan forsikre interesserte at det er plass til alle som vil komme.

- Vi tar mer enn gjerne mot alle søringer som er lei regnet, smiler hun.

Personvernpolicy