Riesling + Sushi = Sant

Riesling + Sushi = Sant
Riesling + Sushi = Sant

Sushi kan tvære en litt tverr og vanskelig makker til de edle dråper. Men når forholdet først klaffer, da oppstår søt musikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om du er glad i sushi har du kanskje opplevd at vinvalget ikke har truffet helt. Enten har de rene sarte fiskesmakene har druknet i vinens aroma og kraft, eller så har soyasaus og wasabi (den sterke grønne pepperrotkremen) drept vinen totalt. Man skal også forholde seg til søt-sur ris, tørket tang og syltet ingefær, samtidig som råvarene til sushi har et variert smaksbilde.

Som om ikke det var nok, har Sushi-måltidet i tillegg sin andel umami, et femte smakselement som fremkalles av glutamat, en naturlig aminosyre i proteinrik mat. Umami kan gi en metallisk smak på vinen og litt ubehagelig munnfølelse.

Men vin på riesling-druen er en god «all arounder» til sushimåltidet. Et høyt syrenivå er med på å nøytraliseres mye av umami-effekten, som også gjør at vinen takler litt tøffere smaker, samtidig har en riesling ren og elegant i stil og dermed snill mot den sarte fisken.

8 / 10
Hugel Riesling Tradition 1999, Hugel & Fils / Alsace, Frankrike.
Pris: 184,50 (34531)
Vinen har en lys gyllen farge og dufter av epler, sitrus, fersken og mineraler, samt et svakt røykaktig preg. Den er frisk og fruktig meg god fylde og syre, samt en ettersmak som varer.

God Helg.

Personvernpolicy