Skal det være en aloe vera-pølse?
Tyske slaktere introduserer nye og meget eksotiske pølsevarianter.
Lei smaken av vanlige grillpølser? I så fall kan tyske slaktere friste med nye, spennende pølsesmaker. Hva med en kiwipølse? Eller en bratwurst som inneholder ananas og kirsebærlikør?
Aloe vera kan som kjent brukes til så mangt - ifølge tyske slaktere også som smakstilsetning i pølser.
Og for de riktig avanserte pølsespiserne kan de også friste med trøffelbratwurst - som inneholder den eksklusive soppen, krydret med svart og hvitt pepper.
De mange nye ingrediensene introduseres i et forsøk på å øke etterspørselen etter det mange regner som den tyske nasjonalretten.
Søtt og pikant
Berlin-baserte Uwe Buenger er en av slakterne som tilbyr pølser av den eksotiske sorten.
Til et bratwurst-mesterskap som ble arrangert i helgen, utviklet de honning og chilli-pølsa.
Pølsene som maker søtt og pikant blir først tilgjengelige i slakterens utsalg neste mandag. Men under mesterskapet solgte de 30 kilo, opplyser slakteren på telefon fra Berlin.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenUwe Buenger er ikke avvisende til å lage chili og honning-pølsene også for det norske markedet.
Men med en kilopris som i utgangspunktet er 121 kroner (14,90 euro), vil pølsene koste 234 kroner når de når den norske forbrukeren - inkludert vel 84 kroner i tollavgift og 14 prosent moms.
Eksotisk i Norge
Produksjonssjef Jan Erik Andreassen ved Leiv Vidar pølsemakeri er ikke fremmed for tanken om å prøve ut mer eksotiske varianter av den kjente og kjære matretten:
- Her jobbes det stadig med å utvikle nye produkter. Vi testet ut ananaspølse for 4-5 år siden, sier han til ABC Nyheter.
- Jeg vet ikke hva vi ikke har prøvd. Det gjelder å finne ut av ting og avgjøre hva som er noe å satse på og hva som ikke er det.
Men hva som blir «rosinen i pølsa» hos Leiv Vidar i fremtiden, vil ikke produksjonssjef Andreassen avsløre.