Tett og grillgod

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I vinområdet Côtes Rhône Villages Cairanne, finner vi ofte viner med litt mer kraft enn de rundeste fruktdrevne og grenache-dominerte vinene som Sør-Rhône kan by på. Men også i Cairanne er vinene laget med hovedvekt på druen grenache, som gjerne har fått litt ekstra «trøkk» av druer som syrah, mourvédre og carnigan.

Et vinhus som er verdt og merke seg er Domaine Alary. Her har sønnen i huset, Denis Alary, har tatt over familebedriften. Domaine Daniel et Denis Alary har med nytt blod i vinmarken og nye teknikker i kjelleren laget viner som de siste årene har blitt skrytt opp i skyene av vinskribenter verden over.

Nylig ble flere av vinene tilgjengelige her i landet, og selv om dette ikke er de rimeligste hverdagsvinene er de vel verdt et bekjentskap. Dagens vin er hans toppcuvèe, men også hans andre viner er gode kjøp.

8+/10
La Jean de Verde Cairanne 2004, Domiane Alary / Rhône, Frankrike. Pris
: 225,- (48908)
En tett og rødlilla vin som dufter elegant av bjørnebær, moreller, krekling og rått kjøtt, samt hint av våt jord og urter. Vinen er frisk og fruktig med rund og balansert struktur. Den er fyldig og bærer sitt høye alkoholnivå godt. Vinen har et middels syrenivå og en lang fruktdreven ettersmak.

Personvernpolicy