Bruker fem år på bekymring

Helse, penger og terrorister ... er det rart vi får rynker i panna?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Briter bruker i gjennomsnitt 27 dager i året på å bekymre seg. Det utgjør omlag 5 år av et helt liv.Briter bruker i gjennomsnitt 27 dager i året på å bekymre seg. Det utgjør omlag 5 år av et helt liv.

Mark Twain sa engang at noen mennesker gir bekymringene sine svømmeundervisning i stedet for å drukne dem.

Om det var britene han tenkte spesielt på, skal forbli usagt. Men en ny undersøkelse viser at når en gjennomsnittsbrite sier takk og farvel til verden, har han eller hun brukt fem år av livet sitt på å bekymre seg.

Ifølge rådgivningstjenesten ReallyWorried.com er det personlig tanker om sunnhet og privatøkonomi som gir britene de største rynkene i pannen. Dernest kommer frykt for kriminalitet, boligkostnader og terrorisme.

Det er unge briter i slutten av tenårene som er mest bekymret. Men kanskje litt overraskende er det verken miljø, utdannelse eller sexliv som utgjør den største bekymringen for denne gruppen. De er derimot svært engstelige for ikke å komme inn på et presset boligmarked.

Undersøkelsen viser også at kvinner er mer bekymret for om mannen er utro, enn det menn er med hensyn til kvinnene. Til gjengjeld har menn flusst med andre ting å bekymre seg for. For eksempel mangel på sex eller prestasjonene på soverommet.

Har du noen spesielle ting du bekymrer deg for? Skriv gjerne inn i kommentarfeltet under.

Personvernpolicy