Erkebritisk og sommerfrisk

Lurer du på hva som blir den store sommerhiten? Kanskje det blir Pimm’s No.1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pimm’s No 1. oppsto i en Østersbar i London i 1840, nå er den også å få i norske polhyller. Pimm’s holder 25 prosent alkohol og er laget av gin, likør, fruktjuice og krydder, men oppskriften er omtrent like hemmelig som Coca-Colas.

Å drikke Pimm’s er imidlertid såre enkelt. Man blander ¼ Pimm’s med ¾ limonade, sitronbrus eller ingefærøl, ha i godt med isbiter og gjerne appelsinbiter, agurk eller mynteblader. Pimm’s kan også blandes med tonic, appelsinjuice, hvitvin eller musserende, ja til og med sprites opp med gin eller vodka.

Dette er verken komplekst eller forfinet drikke, men frisk og leskende. På en varm solskinnsdag er det ikke så mye mer å forlange.

Pimm's No. 1, James Pimms / England. Pris: 225,- (7522)

Dette er et rødbrunt og smaksatt brennevin med dufter av tørkede sitrusskall, agurk, einerbær, koriander, blomster og krydder. Den har en bittersøt, frisk og særegen smak som sitter lenge i munnen.

Personvernpolicy