Røde røverkjøp

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant vinmonopolets januarnyheter finner du noen go'viner som ikke gjør større innhogg i lommeboken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En spennende nykommer hos Vinmonopolet nå i januar er
Lo sang del Païs, en vin fra Marcillac i Sør-Frankrike laget på den skjeldne druen Mansois. Dessuten er det i disse dager en ny og super årgang av kjente og kjære Lurton Bonarda på plass i polhyllene.

Begge vinene er svært gode kjøp og følgelig ukens vintips.


• Lurton Bonarda 2006, J.& F. Lurton / Mendoza, Argentina.

Pris: 90,- (32558)

Vinen har en dyp rødfarge og dufter skogsbær, plommer, krydder og svakt lakris. Den er bløt og bærpreget med lett og rund struktur, samt lang og fruktig ettersmak. En lettdrikkelig vin.

Denne vinen passer ypperlig til pasta, pizza, lyst kjøtt eller fisk.

Vinen er laget på 100 prosent Bonarda. Vinstokkene vokser i sandholdig leire i høytliggende vinmarker. Klimaet er tørt og kunstig vanning er vanlig.

Lurton Bonarda er ikke fatlagret eller flaskemodnet før salg. Dette er ingen lagringsvin, og den bør drikkes den mens den er ungdommelig og frisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

• Lo Sang del Païs 2005, Dom. Du Cros / Marcillac, Frankrike.

Pris: 120,- (48739)

Vinen har en dyp rødfarge og dufter av moreller, bringebær, solbær, rød paprika og krydder. Den er frisk og fruktig med konsentrert struktur og god fylde, samt lang, lett snerpet ettersmak.

Dette er en god matvin som passer til rødt kjøtt, gode grove pølser og faste smaksrike oster.

Vinen er laget på 100 prosent Mansois som er det lokale navnet for Fer Servadou. Vinstokkene er omlag 25 år gamle og vokser i et kalkholdig jordsmonn.

Lo sang del Païs er ikke fatlagret. Vinen bør drikkes mens den er ung, og innen fire år.


God helg!