Champagnehelg?

Champagne er like godt på en tirsdag som en torsdag, og passer selvsagt ypperlig også i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musserende vin fra Champagne i Frankrike har enerett på bruken av navnet Champagne i Europa.

Boblene i champagne oppstår naturlig som resultatet av annengangsgjæring på flaske. I tillegg gir produksjonsmetoden en særegen duft som minner om gjærbakst. Dette er en følge av kontakten sprudlevannet har med bunnfallet som består av av døde gjærceller. En annen årsak til champagnes særegne smak er at druene dyrkes i et svært kalkholdig jordsmonn, i en region hvor to av de tre tillatte druetypene faktisk er røde.

Før Pierre Perrier giftet seg med Adéle Jouët produserte han champagnekorker. Champagnehuset Perrier-Jouët grunnla de på begynnelsen av 1800-tallet.


• Perrier-Jouët Grand Brut, Perrier-Jouët / Champagne, Frankrike.

Pris: 319,- (41716) Brand Partners.

Dette er en champagne med gyllen farge og små, langvarige bobler. Den dufter delikat av kirsebær, røde epler, lime, mineraler og landbrød. Den har en fantastisk mousse i starten, er fruktig, elegant og smaksrik. Vinen har en delikat kremete fylde, samt flott frukt og syre, i tillegg til en lang ettersmak.

Champagne er perfekt til østers, hummer og annen sjømat. Prøv også champagne til husmannskost som fårikål og komler, eller fenalår og spekemat. Boblevin passer forøvrig til enhver anledning.

Perrier-Jouët Grand Brut er en pinot-dominert champagne laget på en drueblanding av 40 prosent Pinot meunier, 35 prosent Pinot noir og 25 prosent Chardonnay.

Druene presses, gjæres og vinifiseres til en «vanlig» stille vin, før vinen tilsettes en blanding av vin, gjær og rørsukker som skal starte en ny gjæring på flaske. Bunnfallet samles så i flaskehalsene ved en vri- og vendeprosess som kalles «remuage». Flaskehalsene fryses, bunnfall-proppen fjernes og flaskene fylles opp med champagne før salg.

Vinen er drikkeklar, men kan lagres i 3-4 år.

God helg!

Personvernpolicy