Gromvin til høstlammet

I disse dager har høstluften inntatt moderlandet, våre skoger er fulle av matsopp og årets lam har kommet i butikkhyllene. Og har vi fersk høstlam på menyen kan vinen gjerne komme fra spanske Bierzo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: spanishhampers.co.uk)(Foto: spanishhampers.co.uk)

Bierzo-distriktet er et litt uoppdaget vinområde i Nord-Spania, som står bak flere smaksrike og prisgunstige kvalitetsviner. Viner laget på den spennende druen Mencia.

Denne sjeldne, og for mange ukjente, druen er antatt å være en gammel klone av Cabernet Franc. Mencia kan med godt håndverk gi noen vinlige kraftbomber, uten at det går på bekostning av det fruktige og elegante.

Flere spanske topprodusenter har oppdaget druens egenskaper i Bierzo- distriktets bratte vinmarker de siste årene. Og vi kan trolig vente oss mye god vin fra dette området i årene som kommer.

Kombinasjonen av fruktige skogsbær, fast struktur og elegant eikekarakter gjør Bierzo-vinen til den perfekte makker til høstens lammerett.


Pétalos del Bierzo 2004, Des. de J. Palacios / Bierzo, Spania.

Pris: 149,90 (48134) Strøm.

Vinen har en tett rødlilla farge. Den dufter komplekst av skogsbær, bjørnebær og mørke plommer, samt tobakk, lakris og lær. Den er smaksrik og kraftig, men har en flott frukt og fast struktur. Vinen har markante, men avrundede tanniner og god syre. Lang ettersmak med preg av ristet treverk og hint av urter og pepper.

Vinen er som nevnt perfekt til lam, men passer også godt til vilt, en god steik eller en real biff.

Vinen er laget på 100% Mencia. Druene kommer fra ulike vinmarker i Bierzo, og vinstokkene er mellom 40 og 90 år gamle. Vinen har gjennomgått tradisjonell vinifikasjon og er lagret 4 måneder på nye franske eikefat.

Pétalos del Bierzo er drikkeklar, men syre, frukt og tanniner tatt i betrakting kan den trolig lagres ytterligere 4-6 år.

Denne vinen er listet i bestillingsutvalget og kan bestilles på vinmonpolet.no eller på telefonnummer 04560.

God helg!

Personvernpolicy