Smokehead - Whisky for the headstrong

Ny og moderne Islay-whisky er fredagens anbefaling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maltwhisky fra Islay i Skottland kjennetegnes gjennom utpreget røykpreg og krydrede, gjerne med innslag av sjø og salt. Torvmyrer dekker omlag 25 prosent av Islay, som ligger sør-vest på skottlandskysten.

Fredagens whisky kommer fra Islay og er et nyutviklet og moderne produkt.

• Smokehead Single Malt, Ian Macleod / Islay, Skottland.

Pris: 379,90 (45080) Strøm.

Dette er en whisky med gyllen farge og kraftige dufter av røyk, tang, sitrus, pepper og vanilje. Den er fruktig, smaksrik og fast i munnen, med preg av sherry-salt, plommer og torv. Ettersmaken er flott, lang og litt rustikk.


Ha gjerne noen dråper vann i glasset for å trekke frem aroma og smak i en whisky som denne. Whisky går også utmerket som drikke til de fleste typer mat, da gjerne med litt mer vann i glasset. Prøv med litt whisky i sausen til stekt kjøtt, eller i sjokeladekaken og drikk whisky som avec.

Maltwhisky bør drikkes romtemperert.

Smokehead er laget på 100 prosent maltet bygg og lagret i minimum tre år på eikefat. Den har gjennomgått tradisjonell dobbeltdestillasjon i pot stills og har 43 volumprosent alkohol.

Smokehead Single Malt ble lansert 1. juli i et moderne design og leveres i gavekartong. Produktet er i basisutvalget og finnes i følgende polutsalg.

God sommerhelg!Smokehead på nett.


Personvernpolicy