Åpen for alle - alltid

Sommerlig og rød

Artikkelen fortsetter under annonsen

Herlig fruktighet og lett, bløt struktur. Her er helgens vinanbefaling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Italienske Prunotto Barbera d'Alba er en rødvin for sol og sommer (og høst, vinter og vår). Prunotto er et av de større vinhusene i Piemonte, og eies i dag av Antorini-familien.

• Prunotto Barbera d'Alba 2004, Prunotto / Piemonte, Italia.

Pris: 129,90 (33021) Strøm.

Vinen har en rødlilla farge. Den dufter av moreller og kirsebær, samt lær og hint av visne blomster. Den er fruktig og bløt i munnen med runde tanniner og middels fylde, men har likevel en fin struktur og snerper lett til i avslutningen. Lang ettersmak.

Den friske og saftige morell- og krisebærdominansen sammen med noe fat og struktur og gjør vinen til et god grill-valg ved typer kjøtt. Vinen er også fin alene, og drikk den gjerne lett kjølig.

Vinen er drikkeklar, men tåler et par års lagring. Selv om Barbera d'Alba med et par år på ryggen kan være spennende å smake, og har syre nok til noe lagring, samt struktur til å følge med på ferden.

Det er det friske innslaget av røde bær og en herlig kirsebærsyrlighet som gjør at mange liker vinen best som ung.

Dette er en vin på 100 % Barbera.

Etter åtte dagers gjæring på makstemperatur 28 °C gjennomgår vinen en malolaktisk gjæring, som mykner vinen. Deretter er den modnet i ti måneder på store eikefat og fire måneder på flaske før salg.

Vinen er i basisutvalgets hovedsortiment, og finnes i følgende polutsalg.

God helg!