Kvinne på egne ben

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter 17 år som vinmaker for den kjente chablis-produsenten Jean Marc Brocard, lager Clotilde Davenne sin egen vin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Bak navnet «Les Temps Perdus» finner du nå Clotilde Davennes egne viner fra hennes egne vinmarker. «Les Temps Perdus» betyr «ledig tid» og skriver seg fra de ledige stundene vinmakere har brukt til å fjerne store steiner fra vinmarken, og har i så måte gitt navnet til både vinmark og vin i denne anledning.

(Foto: comblanchien.free.fr)(Foto: comblanchien.free.fr)

Clotilde kan Chablis og Burgund sine druer og deres potensiale til det fulle, i et av Frankrikes mest terroir-pregede vinområder. Clotilde lager sine viner av druer som Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Aligoté og ikke minst chabilsdruen Chardonnay.

Sauvignon Blanc fra dette området gjerne gir vin med navnet Saint Bris, etter byen Saint Bris le Vieux hvor også Clotildes Aligoté vinmarker ligger.

Det er kun hennes Chablis og følgende Aligoté som er nyankommet på det norske markedet per i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

• Bourgogne Aligoté Les Temps Perdus 2005, Clotilde Davenne / Burgund, Frankrike.

Pris: 129,90 (44097) Podium.

Vinen har en lys gul farge. Den dufter forfriskende av melon, blomster og sitrus, med hint av urter. Den er fruktig og syrefrisk med en balansert, elegant munnfølelse og middels fylde, samt en lang mineralsk ettersmak.

En Aligoté kan passe til lyst kjøtt og det meste av sjømat, men kan like gjerne nytes uten matfølge. Pass på at du ikke kjøler den for mye, da det vil dempe dens deilige aromaer og fruktige smak.

Vinen er trolig best som ung og frisk, men kan lagres i 3-4 år.

Denne vinen er bestillingsvare, men finnes i følgende polutsalg.

Vinen er laget på 100 prosent Aligoté og kommer fra vinstokker som er over 60 år gamle. Jordsmonnet er leirholdig portlandskalk og vinmarken ligger i Yonne dalen.

Druene er høstet for hånd og forsiktig presset i lufttrykkspresse, før den har gjennomgått gjæring på ståltanker. Etter 100 prosent malolaktisk gjæring har vinen ligget i flere måneder på bunnfallet før den filteres og tappes på flaske.


God helg!