I kjøleskapet hjemme er det øl

Nye og gode øl blant Vinmonopolets nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg får mange spørsmål om ikke også øl fortjener sin plass i solen. Det gjør de selvfølgelig. Fredagspilsen denne gangen er ikke akkurat pils, men absolutt øl; kvalitetsøl av den spennende typen.

Nyhetene er å finne i polhyllene fra 6. mai.

Haandbryggeriet India Pale Ale, Haandbryggeriet / Norge.

Pris: 53,10 / 0,5 ltr. (44586) Haandbryggeriet.

Matt og middels dyp gyllen farge. Tradisjonell ale med dufter av sitrus, karamell, honning og epler. Smaken er humlebitter og middels fyldig med lett sødme og innslag av fuktig høy. Lang, humlebitter ettersmak.

Alen har et alkoholinnhold på 6,5 vol og er laget av pale malt, hvetemalt, karamellmalt og ølgjær fra Burton i England. Den er ikke filtrert, pasteurisert, tilsatt kullsyre eller fatlagret, men har flaskemodnet 3-4 uker før salg.

India Pale Ale er i Vinmonopolets basisutvalg.

India Pale Ale har røtter tilbake til slutten av 1800-tallet og ble opprinnelig brygget for å tåle transporten til de engelske kolonier på varmere breddegrader. India Pale Ale er gjerne en kraftig humlet og sterkt øl.

Nøgne Ø Saison, Nøgne Ø / Norge.

Pris: 55,50 / 0,5 ltr. (20976) Moestue.

Matt og middels dyp, gyllen farge. Dufter av humle, sitrus, karamell, kvae og epler. Fyldig, lett krydret og sødmefull med innslag av urter på smak. Lang, lett bitter ettersmak.

Saison har et alkoholinnhold på 6,5 vol og er laget av 90 prosent maltet bygg og 10 prosent maltet hvete. Saison er ikke fat- eller flaskemodnet før salg.

Maltet males og meskes ved 64 °C i 90 minutter, avsiles og kokes i 90 minutter før den gjærer i syv dager. Så tappes den og tilsettes demerasukker.

Nøgne Ø Saison er i Vinmonopolets basisutvalg.

Nøgne Ø Saison er overgjæret, laget av engelsk lagermalt, East Kent Golding- og Crystal humle fra USA, samt belgisk ølgjær.


God helg.


Personvernpolicy