Skapt for nytelse: Kvalmende og skrekkelig

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maria Thommessens kinesiske skrekkmåltid lignet små barnefingre i grått vann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Maria Thommessen er doktor i ernæring og en glad, selvlært «matdoktor» på kjøkkenet. I 2000 startet Maria nettsiden dinkost.no, som i dag både tilbyr gratis artikler om kosthold og ernæring og hjelp til å gå ned i vekt.

Maria er ellers en driftig dame som er mye på farten, både i forbindelse med bokutgivelser og som foredragsholder.

Marias nytelsesmotto er opprinnelig svensk og lyder:


«För mycket er för mycket - men lagom er lite för lite».

Så hva nyter Maria helst?



- Rødvin eller hvitvin?


- Ja takk, begge deler!

- Øl fremfor vin?


- Vin - helt klart.

- Rått eller kremert?


- Heller rått enn kremert, ja!

- Din ultimate sanselige opplevelse?


- Lunken, hjemmelaget fruktsalat med sukkerlake og vanilje.

- Rakfisk eller smalahove?


- Må jeg velge - tar gjerne både rakfisk og smalahove, men ikke i samme lag.

- Har du mikrobølgeovn?


- Nei.

- Kokt eller stekt egg?


- Gjerne to bløtkokte - 5 minutter.

- Hvilken vin ville du hatt med deg på en øde øy?


- En som er drøy og holder seg lenge!

- Cognac eller konjakk?


- Cointreu.

- Spiser du pizza grandiosa?


- Ja, men helst med litt stash.

- Har du noen rare matvaner?


- Nei.

- Akevitt - med eller uten grimaser?


- Med begeistring.

- Favorittoppskriften?


- Skogssoppsalat fra Zurich.

- Først suppe og så pannekaker - eller ja, takk begge deler?


- Det er det samme - bare både suppen og pannekakene faller i smak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hva spiser du på julaften?


- Ribbe.

- Sushi eller brunost?


- Hver til sin tid.

- Hva MÅ du ha i kjøleskapet?


- Frisk, grønn salat.

- Salt eller søtt?


- Salt.

- Jeg glemmer aldri...


- Mitt verste måltid inntatt i Kina: 7 retter - alle supper med mer eller mindre identifiserbare ingredienser i, blant annet noe som så ut som små barnefingre i grått vann. Kvalmende og skrekkelig!

Les også:



Skapt for nytelse


Skapt for nytelse: Kjæreste gir størst matopplevelse (John Ødegård Jensen)

Skapt for nytelse: Gulrotkake full av sprit (Per Sundnes)

Skapt for nytelse: Naken greker og kråkeboller (Gunn Helene Arsky)

Skapt for nytelse: Hørte østers skrike (Mari Maurstad)

Skapt for nytelse: Brunostgrøt overbeviser ikke mannen (Marit Røttingsnes Westlie)


Skapt for nytelse: Hemmelig middag og sjekketriks (Jørn Hoel)

Skapt for nytelse: Rå østers, kald Guiness, varm dame (Jan Vardøen)

Skapt til nytelse: Drømmer om lunt brød og fantastisk te (Hugo Broen)

Skapt for nytelse: Tvillingsjeler (Klaus Hagerup og Bibbi Børresen)

Skapt for nytelse: Spiser helst gammel mat (Halvor Heuch)
Flere...