Skapt for nytelse: Brunostgrøt overbeviser ikke mannen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Røttingsnes Westlie er bakefantast og matskribent, men tradisjonen med brunostgrøt har hun ikke klart å overføre til sin kjære.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Marit Røttingsnes Westlie står bak et par kokebøker og skriver blant annet faste matspalter i Rakkestad Bygdeblad, Jærbladet og Agenda 3:16. Marit har en spesiell forkjærlighet til bakeverk og elsker lukten av nystekt gjærbakst i huset. Marit Røttingsnes Westlie er opptatt av mat og matvaner.

Vi spurte Marit om hennes egne vaner..

- Rødvin eller hvitvin?


- Ja, takk begge deler. Men, skal jeg bare kose meg med et glass nå på høsten og vinteren, blir det rødt.


- Øl fremfor vin?


- Vin.


- Rått eller kremert?


- Helst et sted i mellom.

- Din ultimate sanselige opplevelse?


- Det er de tre brødskivene med hvitost og syltetøy og glasset med rød saft jeg fikk servert på senga etter første fødsel. Et nyfødt nurk på magen og mat til en sliten og veldig sulten mor.

- Rakfisk eller smalahove?


- Jeg vil helst slippe å spise begge deler. Smalahove har jeg aldri smakt, og det er mulig det er godt, men det ser ikke spesielt apetittelig ut når det
serveres.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Har du mikrobølgeovn?


- Ja, det har jeg. Bruker den til å smelte smør og sjokolade, og til å tine
syltetøy.

- Kokt eller stekt egg?


- Smilende kokt egg til søndagfrokosten gir en perfekt start på dagen. Det er godt med stekt også, men da gjerne litt senere på dagen.

- Hvilken vin ville du hatt med deg på en øde øy?


- Jeg er pinlig dårlig på vinmerker, men hadde den øde øya vært på et varmt sted, hadde jeg villet ha med meg en tørr og god hvitvin.

- Cognac eller konjakk?


- Jeg skriver konjakk, men drikker ingen av delene.


- Spiser du pizza grandiosa?


- Nei! Det smaker ikke godt!


- Har du noen rare matvaner?


- Til jul koker mamma alltid mølsgraut. Det er innkokt melk som smaker nesten som en brunostgrøt. Det smaker helt utrolig godt sammen med nystekte vafler. Jeg har ennå ikke overbevist min kjære mann om at dette er veldig godt. Denne jula kokte jeg det for første gang selv, så det var jo spennende!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Akevitt- med eller uten grimaser?


- Jeg drikker ikke sprit, men må jeg smake akevitt, blir det definitivt med
grimaser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Favorittoppskriften?


- Godt hjemmebakt brød. Det smaker alltid godt!

- Først suppe og så pannekaker - eller ja, takk begge deler?


- Suppa først.

- Hva spiser du på julaften?


- Svineribbe og riskrem.


- Sushi eller brunost?


- Brunost.

- Hva MÅ du ha i kjøleskapet?


- Kesam og rømme og sitron. Jeg baker masse, og da bruker jeg veldig mye kesam. Rømme og sitron bruker jeg i hvitløksdressingen jeg spiser til det meste.

- Salt eller søtt?


- Må jeg velge?

- Jeg glemmer aldri...


- Da jeg jobbet som servitør og greide å miste et svært brett fullt av øl- og
rødvinsglass nedover beina på en mann i grå linbukse.

Les også:



Skapt for nytelse

Skapt for nytelse: Hemmelig middag og sjekketriks (Jørn Hoel)

Skapt for nytelse: Rå østers, kald Guiness, varm dame (Jan Vardøen)

Skapt til nytelse: Drømmer om lunt brød og fantastisk te (Hugo Broen)

Skapt for nytelse: Tvillingsjeler (Klaus Hagerup og Bibbi Børresen)

Skapt for nytelse: Spiser helst gammel mat (Halvor Heuch)

Skapt for nytelse: - Ja takk, begge deler! (Cato Zahl Pedersen)


Skapt for nytelse: Med Fino på øde øy ( Jan Pettersen)

Skapt for nytelse: Sanselig fødsel (Andreas Viestad)

Skapt for nytelse: Pinlig restaurantbesøk (Katharina Mowinckel)

Skapt for nytelse: Kublod og syrna mjølk (Arne Brimi)

Flere...