Spådommer for 2006

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økende vulkansk aktivitet, politisk uro og ingen medaljejubel for Norge i Vinter OL. Her er ekspertenes spådommer for 2006.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Henning Hai Lee Yang har ikke tro på noe særlig norsk suksess under årets Vinter OL og ber oss om å være forsiktig med reise til utlandet.Henning Hai Lee Yang har ikke tro på noe særlig norsk suksess under årets Vinter OL og ber oss om å være forsiktig med reise til utlandet.

Henning Hai Lee Yang er spåmann og ekspert i kinesisk og vestlig astrologi. Han er utdannet markedsøkonom og skipsingeniør og kommer fra en slekt bestående av blant annet keisere, generaler, vitenskapsmenn, kunstnere og spåmenn.

Her er hans spådommer for 2006:


Klima og vær:
Jeg tror været vil bli temmelig usikkert over store deler av verden. Først må vi passe oss for skogbrann, ras - jordskjelv og oversvømmelse. Dette er et temmelig usikkert år for veldig mange av oss. Det er bedre å holde seg til nærområdene enn å reise langt vekk hjemmefra.

Norges innsats i Vinter-OL:

Norge vil alltid ligge godt an når det gjelder vintersport. Det som imidlertid skjer i Torino i år er at Norge vil ligge nokså jevnt an, for jeg ser ingen store gjennombrudd. Det blir mest bronse, sølv og veldig få gull.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykker - katastrofer:
Det har jeg allerede nevnt, dette er ikke det store turist-året.

Den politiske situasjonen i Norge:
Det er mange som ønsker et skifte på nytt, men da må Djupedal & Halvorsen være litt flinkere. Statsministeren, Jens Stoltenberg, vil komme til å drive med en del brannslukningsarbeid.

Terrortrusselen:

Jeg ser at mye bikkjeslagsmål mellom religionene, så terroranslag vil nok forekomme. Det er derfor ikke lurt å reise til steder hvor det er veldig utsatt. Jeg ser for meg først og fremst på Bali....

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eventuelle andre ting som vil prege nyhetsbildet i 2006?
Musikk vil fortsette å være veldig interessant for oss alle. Kanskje får vi et nytt format som gjør at vi kan både spille CD og DVD om hverandre. Jeg tror ikke CD eller DVD dør ut.

Åse Vestli frykter vulkansk aktivitet i året som kommer.Åse Vestli frykter vulkansk aktivitet i året som kommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åse Vestli mener at fornemmelsen av hva som skal skje har vært der helt siden hun var barn. Men det var først i voksen alder hun lærte seg å kontrollere den. Nå bruker hun evnen sin når det trengs.

Her er hennes spådommer for 2006:

Klima og vær:
Hva er egentlig normalt vær nå om dagen da. Ekstremvær vil fortsette å skape overskrifter og hjelpeaksjoner også i 2006. Her hjemme vil vi oppleve en mer urolig værtype, ispedd litt mer av alt. Litt mer nedbør, når det er nedbør. Og litt mer varme når det kommer varme, og litt mer vind, når den slår til. Små jordskjelv vil også komme, men om de kommer på nyhetene er ikke sikkert. Seismologen vil registrere litt mer aktiviteter i år enn i fjor.

Norges innsats i Vinter-OL:
Medaljer vil vi se. Noen utmerker seg aldeles flott, noen går mer skuffet av banen. Men jeg har tro på både noen nykomlinger og noen av dem som har vært med en stund. Norge vil være stolte av mange av sine utøvere. Men selvfølgelig går de en tøff konkurranse i møte. Det er ikke slik som under OL i Lillehammer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykker - katastrofer:

Det vil ikke bli mer av dette enn hva vi har sett de siste årene. En vet jo at veiene har blitt bedre noen steder, men ikke nok til å få ned dødsfallene / ulykkene på veiene. Dessverre. Andre katastrofer har med vår natur å gjøre, og vil skape uro og engstelse. La oss håpe det ikke blir for mange ras i år. Noen vil det bli pga de små rystelser i jordskorpen vi har nord-vestover. Og snøfallet som kommer i vinter, skal tine til våren, og da tar det med seg rusk og rask som naturen vil ha vekk. Det vil bli ras. Det kan utløse katastrofer. La oss håpe de som står for veisikring nå ser nøye på områdene i Nord-vestlandet.

Den vulkanske aktiviteten øker i 2006 - spesielt rundt «fire of ring». I Afrikas kontinent har ting begynt å skje, og en bit av landområdet er ment å bevege seg bort. Det skjer ikke i 2006, men rystelsene og vulkanene vil man høre om.

Jordkloden er i bevegelse, og de «sovende» vulkaner har begynt å «våkne» til liv. Men det skjer også en menge jordskjelv i deres nærområder. I området en kaller «fire of ring» beveger platene seg, litt og litt. Det triste er at de krefter som utløses er så katastrofale. Derfor håper jeg jo fra mitt innerste at det ikke skjer noen stor katastrofe i 2006. Jeg håper det ikke skjer. Men platene er i bevegelse.

Terrortrusselen:

Ja, terrortrusselen har ikke roet seg ned. En vil merke en større følsomhet i 2006, enn i 2005. Dette på grunn av Midt-østen og den «støtte» palestinerene har fra Iran.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politikk:
Politisk vil meningsmålingene, ikke uventet, være varierende. Frp vil markere seg bedre, Høyre også. Men i perioder vil folk også være fornøyd med AP, og Sv vil svinge mer på meningsmålingene. Krf og Sp vil vise moderate svinginger.

Vi går inn i et følsomt år, politisk sett. Det vil bli preget av indre uro
mellom de rødgrønne, men så langt jeg kan forstå det, vil de få forme statsbudsjettet for det kommende året - så jeg antar de søker å holde sammen så godt de kan.

Dessuten vil det bli en «da-capo» på arbeidsplassnedleggelser. Selv om de rød-grønne styrer, vil trusselen om arbeidsplassnedleggelse, flytting av bedrifter også i 2006 komme fram med all sin problematikk.

Jordbruket står overfor en omstilling, og den går jo ikke upåaktet hen i
debatter o.l. Det er snakk om omstilling til større bruk, mer «fabrikk-lignende». Mulig det er en EU tilpasning - mulig den bunner i å bli
konkurransedyktig med utland, eller klare å stå i mot presset fra importmarkedet av jordbruksvarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fugleinfluensa:
Pandemitrusselen legger seg ikke til ro. Den er virkelig nok, og trekkfuglene vil bringe med seg smittestoffer på sine ruter. Medisinsk pågår en intens kamp mot klokka. Den menneskelige varianten er rett rundt hjørnet, det er også vaksinen mot det. La oss håpe at en rekker å dempe den store effekten av pandemien. At den kommer ja, men den kan drøye fra 2006 - 2008 før den slår til. Og jo lengre en venter på den, jo bedre blir oddsene til å klare dempeeffekten av en pandemi med vaksiner og medisiner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ellers:
Oljeutvinningen fortsetter som før. Men enighet om gråsonen i Barentshavet går inn i sin vanskeligste fase noensinne, blant annet fordi russerene håndterer dette på sin mer gammeldags-byråkratiske måte.

Flere land vil også kaste seg inn i å granske norsk laks for å finne ut hva den inneholder. Og jeg mener å se at Norge må trå til med noen tiltak før de er frikjent for nivåene av «gifter» i fisken.

Vi vil nok og oppleve en viss negativ propaganda mot Norges rolle i ulike involveringer i utlandet. Det gjelder for eksempel meglerrollen, håndtering av bistandsmidler, oljeutvinning og oppdrett av fisk.

Teknologisk utvikling og medisinske nyvinninger vil også prege nyhetsbildet i 2006. Den teknologiske revolusjonen har jo startet, den er med på å forandre vår hverdag.