Skapt til nytelse: Drømmer om lunt brød og fantastisk te

Hugo Broen er kjemikeren som ble tatt av vinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Hugo Broen har bakgrunn som kjemiker og har jobbet en mannsalder i vinbransjen.

Han er en av tre nordmenn som har navngitt egen vin. Broens Beste finnes i både rød og hvit variant.

Hugo jobber i dag hos vin- og brennevinsimportøren Bibendum, og er en betydelig vinfaglig ressurs.

Hugo Broen lar seg fritte og røper sine mat- og vinvaner.

- Rødvin eller hvitvin?


- Ja, takk.


- Øl fremfor vin?


- Vin.

- Rått eller kremert?


- Biffen skal være rå.

- Din ultimate sanselige opplevelse?


- Østers og champagne ved sjøkanten i Arcachon.

- Rakfisk eller smalahove?


- Rakfisk.

- Har du mikrobølgeovn?


- Ja, den brukes til tining - aldri tilberedning.

- Kokt eller stekt egg?


- Stekt - «sunny side up».

- Hvilken vin ville du hatt med deg på en øde øy?


- Dersom det var en tropeøy med kjølemuligheter: En Alsace-vin, Turckheim Riesling.


- Cognac eller konjakk?


- Whisky.

- Spiser du pizza grandiosa?


- Nei - aldri smakt.

- Har du noen rare matvaner?


- Hvitvin til torsk - uvanlig i Norge.

- Akevitt - med eller uten grimaser?


- Uten.


- Favorittoppskriften?


- Enkelt og greit: Lettgrillede kamskjell, bakt fennikel og en god Chablis
fra Domaine des Malandes.


- Først suppe og så pannekaker - eller ja, takk begge deler?


- Det holder med suppe - en god hjemmelaget ertesuppe kokt på svineknoke.


- Hva spiser du på julaften?


- Svineribbe, sosisser, medisterkaker med følge av rødkål og kokte poteter.

- Sushi eller brunost?


- Brunost aldri! Sushi hvis jeg må.

- Hva MÅ du ha i kjøleskapet?


- Mills kaviar.

- Salt eller søtt?


- Salt.

-

Jeg glemmer aldri...


- Sterkeste matminne: Etter en natt på toget fra Glasgow til Inverness... En liten beskjeden kafé som serverte den beste engelske frokost jeg noensinne har spist. Spesielt husker jeg et vidunderlig nybakt, lunt brød og fantastisk te.

Les også:



Skapt for nytelse

Skapt for nytelse: Tvillingsjeler (Klaus Hagerup og Bibbi Børresen)

Skapt for nytelse: Spiser helst gammel mat (Halvor Heuchs)

Skapt for nytelse: - Ja takk, begge deler! (Cato Zahl Pedersen)

Skapt for nytelse: Med Fino på øde øy ( Jan Pettersen)

Skapt for nytelse: Sanselig fødsel (Andreas Viestad)
Skapt for nytelse: Pinlig restaurantbesøk (Katharina Mowinckel)
Skapt for nytelse: Kublod og syrna mjølk (Arne Brimi)


Skapt for nytelse: Champagne i vektløs tilstand (Torkjell Berulfsen)

Skapt for nytelse: Glemmer aldri ost med oppkast-smak ( Bent Stiansen)

Skapt for nytelse: Svidd mester røper romantikk (Craig Whitson)

Skapt for nytelse: Konjakk-konge om sølevann (Kim Birkedal Hartmann)

Personvernpolicy