Skapt for nytelse: Glemmer aldri ost med oppkast-smak

Spiser Bent Stiansen Pizza Grandiosa?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: worldgourmetsummit.com)(Foto: worldgourmetsummit.com)

Bent Stiansen er en av Norges mest berømte kokker. Han driver Stadtholdergaarden med gourmetmat på «michelin guide»-nivå, har vunnet gullmedalje i «Bocuse d'Or» (verdensmesterskap i kokkekunst) og har skrevet flere kokebøker.

Bent er også svært glad i asiatisk mat. Han lager like gjerne norsk husmannskost i romslige porsjoner som lekre små gourmet-biter.

Bent Stiansen lar seg villig fritte og her er hans ærlige bekjennelser:


-

Rødvin eller hvitvin?

- Hvitvin.

-

Øl fremfor vin?

- Vin.

-

Rått eller kremert?

- Biffen skal være medium-rå.

-

Din ultimate sanselige opplevelse?

- Blue crabe i strandkanten på Phuket, Thailand.

-

Rakfisk eller smalahove?

- Please, la meg få noe spiselig, men må jeg så rakfisk med mye rømme og lefse.

-

Har du mikrobølgeovn?

- Har mikro langt inni et skap.

-

Kokt eller stekt egg?

- Stekt egg med selvplukket stekt skogsopp fra Grønliåsen i Prinsdalen.

-

Hvilken vin ville du hatt med deg på en øde øy?

- Puligny Montrachet Les Pucelles, Domaine Leflaive.

-

Cognac eller konjakk?

- Cognac.

-

Spiser du pizza grandiosa?

- Nei.

-

Har du noen rare matvaner?

- Rørte tyttebær passer til alt.

-

Akevitt - med eller uten grimaser?

- I mengder og blir bare blid av det.

-

Favorittoppskriften?

- Jordbær med fløte og melis.

-

Først suppe og så pannekaker - eller ja, takk begge deler?

- Pannekaker med rørte blåbær.

-

Hva spiser du på julaften?

- Stekt and og gås.

-

Sushi eller brunost?

- Sushi.

-

Hva MÅ du ha i kjøleskapet?

- Sitrongress og ingefær.

-

Salt eller søtt?

- Salt.

-

Jeg glemmer aldri...

- Tre år gammel «Gammel Ole» på Galtenmarkedet i Danmark. Osten smakte oppkast.

Les også:

Skapt for nytelse: Konjakk-konge om sølevann


Skapt for nytelse: Svidd mester røper romantikk


Personvernpolicy