Meny

Høstvær og kosevin

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruskevær og høstmørke bringer behov for rødvin og stearinlys. Her er høstvinen!


(Foto: nature.com)(Foto: nature.com)

Det blåser, høstregnet slår mot vindusruten og du er ferdig med alle dagens gjøremål.

Hva er da bedre enn å krype opp i godstolen under et varmt pledd, med en god bok og et stort glass rødvin?



Mørketidsvinen bør for de fleste være smaksrik, ha en viss fylde og krydret kraft, men er favorittvinen av den lettere sorten velger du selvfølgelig den, for nå er det kos og atter kos som gjelder.


Glem bikinisesong og sommerens energinivå og fokuser på ro og lading av batteriene.

Ikke depp over vinteren vi har i vente eller sommeren som var.


Kos deg med høstens vakre farger og friske luft. Gled deg over norske høstsmaker som lam, vilt og sopp... og fantastiske eplekaker med norske epler.

Gå noen lange turer, lag noen varme gryter og ikke minst drikk noen store og gode glass med rødvin.

Viner som passer årstiden perfekt er det mange av, her er et utvalg høstlige koseviner..

• Masi Passo Doble 2004, Masi Agricola / Argentina.

Pris: 129,90 (41823) Stenberg & Blom.

Dyp rød farge. Dufter av svisker, moreller, sjokolade og krydder. Smaksrik, fruktig og bittersøt med harmonisk eikekarakter, flott struktur og fylde. Lang, mandelbitter ettersmak.

Caliterra Cabernet Sauvignon Reserva 2003, Caliterra / Chile.

Pris: 134,- (43556) Vinordia.

Mørk blodrød farge. Dufter av solbær, blyant, kjeller, mocca og fat. Sødmefull fruktighet, myke tanniner, harmonisk, smaksrik og god i munnen. God fylde og lang, tørr ettersmak.

Vega Sauco El Beybi 2004, Vega Sauco / Spania.

Pris: 87,- (20823) Grapevine.

Rødlilla farge. Dufter av plommer, skogsbær, fuktig jord og mocca. Frisk og fruktig med myke tanniner og deilig bærpreg. Middels fylde og lang, tørr ettersmak.

• Aliara 2001, Odfjell Vineyards / Chile.

Pris: 195,- (34487) Vinordia.

Dyp rød farge. Dufter av mørke bære lær, lakris, sjokolade og fuktig jord. Smaksrik, konsentert, avrundede tanniner og god fylde. Lang, bløt ettersmak.


• Boland Kelder Shiraz 2003, Boland Kelder / Sør-Afrika.

Pris: 132,- (33741) Vinordia.

Mørk rubinrød farge. Dufter av solbær, pepper, vanilje og røkt kjøtt. Bløt, rund og elegant med fruktig bærpreg og fin fylde. Lang pepperpreget avslutning.


• Gulf Station Shiraz 2003, de Bortoli / Australia.

Pris: 139,30 (20670) Wine Tailor.

Mørk rødlilla farge. Dufter av solbær, pepper, tobakk, fat og mynte. Fast og stram i munnen med avrundede tanniner og fin syre. God fylde og lang, lett kirsebærbitter ettesmak.

• Trapiche Syrah 2004, Trapiche / Argentina.

Pris: 94,90 (43466) Fondberg.

Dyp rubinrød. Dufter av bjørnebær, lær, pepper og litt brent treverk. Frisk og kraftig med fin syre og noe tanniner. Middels fylde og lang ettersmak.

• Kaapzicht Cabernet Sauvignon Cinsault Merlot 2003, Kaapzicht / Sør-Afrika.

Pris: 99,90 (3119) Fondberg.

Rødsort farge. Dufter av mørke bær, tobakk og lær. Saftig og fruktig bærpreg, mes runde tanniner og middels fylde. Lett snerpet ettersmak.

• Bellingham Shiraz 2003, Bellingham / Sør-Afrika.

Pris: 129.90 (42749) Fondberg.

Dyp rubinrød farge. Dufter av blåbær, plommer, pepper og lær. Kraftig og fyldig med markerte tanniner. Lang ettersmak med snerp.


• Pinnacle Shiraz 2002, Palandri / Australia.

Pris: 99,90 (41958) Best Cellars.

Dyp rød farge. Solbær, bjørnebær, mynte og krydder, litt sukkertøypreg. Saftig, krydret, frisk og lett i munnen med runde tanniner. Middels lang ettersmak.


• Birkedal Hartmann, Birkedal Hartmann / Spania.

Pris: 89,- (41947) Vinhuset NoFra.

Mørk rød farge. Dufter av mørke og røde bær, kompost og rød paprika. Saftig, runde tanniner og middels fylde. Lang ettersmak med innsalg av rått kjøtt.

Les også:


Konge med anstand
Jakt på viltvin


Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus