Meny

Kok grillrestene i vin

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For mye grillmat i går? Her er reste-oppskriftene.

Grillmat hører sommeren til. Men øynene orker ofte mer enn magen og dermed det blir mye rester.

Da er det kjekt å kunne bruke restene til en deilig gryterett dagen derpå! Nesten alle grillrester kan brukes i en gryterett, og kokt i vin er kjøttet ekstra smaskens.

At en gryterett nærmest lager seg selv passer sommertempo og feriemodus godt. Og har du ikke tilgang til komfyr i ferien, kan du koke på bålet eller på grillen. (Bruk da en gammel kjele du er villig til å «ofre» til utekjele.)


Grillgryte med hvitvin


(Foto: red-arrow.de)(Foto: red-arrow.de)

(4 personer)

• ca. 600 g grillet kjøtt eller fugl, benfritt og i biter
• 2 løk (gjerne rester av grillet løk)
• 3 gulrøtter, i skiver
• 1 paprika, i biter (gjerne rester av grillet paprika)
• 2 hvitløksfedd, finhakket
• ½ fersk chilli, finhakket
• ½ dl olje
• 2 dl hvitvin (tørr)
• 2 dl matfløte
• 1 buljongterning eller 1 ts Bovril (biff-ekstrakt)
• 5 dl vann

Salt, pepper, krydder og urter etter smak og behov, avhengig av hvor krydret grillkjøttet var i utgangspunktet og hvilke urter du har for hånden.

Fres gulrøtter, paprika og løk i olje, tilsett hvitløk og chilli og sett til side. Kok opp vann og buljong. Ha i kjøttet og kok inn det meste av væsken. Ha i hvitvin og fløte, samt grønnsaker og krydder. La det småkoke i cirka fem minutter. Strø over hakkede urter.

Server med kokt ris eller pasta.


Grillgryte på burgundervis


(4 personer)

(foto: Lene Aarnes)(foto: Lene Aarnes)

• ca. 600 g grillkjøtt av okse
• 200 g bacon, i biter
• 5 fedd hvitløk, finhakket
• 3 gulrøtter, i skiver
• 2 små løk, i biter.
• ½ liten sellerirot, i biter
• 300 g sjampinjonger
• 4 ss tomatpuré
• 4 dl kraft / buljong
• 3 dl rødvin
• salt
• pepper
• 1 laubærblad
• 2 ss hakket frisk rosmarin

Ha kjøttet i en gryte og tilsett løk, hvitløk, salt, pepper, rosmarin, laurbærblad, tomatpuré, kraft og vin. Kok opp og la kjøttet trekke på svak varme, under lokk til det er mørt ( cirka 1 time). Ha på mer vann om gryten er i ferd med å koke tørt.

Ha i gulrøtter og sellerirot når det gjenstår cirka 20 minutter av trekketiden. Stek bacon og sjampinjonger og tilsett rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Serveres med kokte poteter.


Eksotisk grillgryte med hvitvin


(Foto: Lene Aarnes)(Foto: Lene Aarnes)

(4 personer)

• ca. 600 g grillkjøtt av okse, i biter
• 1 grønn paprika, i biter (gjerne rester av grillet paprika)
• 2 plommetomater, i biter
• 2 løk, i biter (gjerne reser av grillet løk)
• 3 gulrøtter, i skiver
• 2 hvitløksfedd, finhakket
• ½ olivenolje
• 3 dl vann
• 1 buljongterning eller 1 ts Bovril (Biff ekstrakt)
• 3 dl hvitvin (tørr)
• ½ dl persille, finhakket
• ½ ts kvernet pepper
• 1 laurbærblad
• ½ ts Garam Masala (ev. ¼ ts malt kanel og ¼ ts malt nellik)
• salt etter behov

Bland kjøtt, løk, tomater og paprika i en gryte. Bland krydder, vann, buljong, vin, olje, hvitløk og persille og ha krydderblandingen i gryten.

Kok opp og la det trekke på svak varme, under lokk til kjøttet er mørt (cirke 1 time). Ha på mer vann om gryten er i ferd med å koke tørt. Ha i gulrøtter når det gjenstår cirka 20 minutter av trekketiden

Serveres med kokt ris.


Voliá

- og riktig god grillsommer!


Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus