Gått glipp av noe i mai?

Her er månedens beste bøker, vin, musikk, film og teknogreier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


ELISE NYBORG ERIKSEN:

3 beste filmer akkurat nå:

 • Star Wars Episode III: Sithene tar hevn


  Fordi: Believe the hype. Her er det snørr, tårer og stjernekrig for alle penga.

 • Sideways


  Fordi: Har du ikke sett den ennå? Løp til kinoen, din ukulturelle tulling!

 • Seinfeld sesong 1&2


  Fordi: Det er rett og slett ikke de store høydarne på kino for tiden. Og hvem kan vel motstå time etter time av «showet om ingenting»?

STIG HENNING MORKEN

:

De 3 beste albumene akkurat nå:

 • System Of A Down:

  «Mezmerize»


  Fordi: Det armensk-ettede California-bandet fortsetter sin vanvittige sjangerblanding, og viser seg som dette årtusenets aller beste metall-hoder! Det som imponerer mest, er likevel deres evne til å skrive fengende musikk, samtidig som de har en enestående evne til alltid å ende opp med harmoniske refrenger.
 • Common:

  «

  Be

  »


  Fordi: Common har i kompaniskap med mester-produsenten Kanye West laget en hip-hopskive full av slentrende og velklingende soul. Hadde Isaac Hayes vært 25 år yngre, ville han kanskje hørt ut som det Common gjør i dag! Kanye West-kompis John Legend bidrar forøvrig med liflig vokal på to låter, og vi får vel høre både Common og Legend på den neste West-skiva.
 • JR Ewing:

  «

  Maelstrom

  »


  Fordi: Hardcore-gjengen har laget den mest utypiske norske rockeskiva ever! Kommer du bare forbi unge Tyldens tidvis noe anmassende vokal, vil du høre vanvittig spennende og vital rock av aller ypperste merke. Er gutta litt tålmodige, burde de ha mer enn gode sjanser for å nå ut til et langt større publikum enn hva tilfellet er i dag.

KAROLINE RIISE-KRISTIANSEN

:

De 3 beste bøkene akkurat nå:

 • «Fritt fall»,

  Nick Hornby.
  Fordi: Den britiske stjerneforfatteren er tilbake med en skjønn roman vi alle vil kjenne oss igjen i. På godt og vondt.

 • «Skamtalen Graceland»,

  Ingrid Storholmen.
  Fordi: Skam iscenestettes som følelse og vises fram til spott og spe. Ingris Storholmen prøver ut både seg selv og leseren. Og lykkes.

 • «Ekko»,

  Øyvind Vågnes.
  Fordi: Spennende debutroman som stiller viktige spørsmå. Med det nynorske språket blir drivkraften i fortellerstemmen enda tydligere, når vi blir med mot nye muligheter.

LENE AARNES:

3 vin-høydepunkter akkurat nå:

 • Terras Gauda O Rosal 2004, Terras Gauda /Spania.


  Fordi: 2004-årgangen om mulig er enda bedre enn 2003-årgangen. Dette er en utrolig frisk og spenstig hvitvin med dufter av fersken og tropiske frukter. Lime og fersken i smak, samt god syre og frukt i munnen. Elegant, lang ettersmak med svakt mintaktig preg.

  Virkelig en av mine favoritt-viner.


 • Chateau Tahbilk Marsanne 2002,

  Chateau Tahbilk /

  Australia.


  Fordi... Den er gullgul og dufter av sitrus, aprikos, papaya og blomster. Fast og frisk med fin syre og fruktsødme. Fyldig, krydret og lang, med noe fedme i slutten.

  Dette er en av godsakene fra «Down under» som omsider funnet veien til mitt lokale polutsalg.

 • Allegrini Valpolicella Classico 2004, Allegrini / Italia.


  Fordi: Også denne vinen, i ny årgang, er en elegant og strukturert Valpolicella. Den har en rubinrød og noe transparent farge. Deilige dufter av modne mørke plommer og fuktig jord. Svært fruktig bærpreg og runde tanniner. Middels fyldig og lang ettersmak.

  En av sommerens friske, røde viner.

PAAL LEVERAAS:

De 3 hotteste teknotipsene:

 • Planlegging av familieselskapet:


  Hvorfor skrive dine gjøremålslister og avtaler med en blyant til fire kroner når du kan skrive dem med en PC til 14.000?

  Kalendre og planleggere har alltid vært populære verktøy og gode unnskyldninger for å kjøpe seg en PC. Nå vokser selve nettet seg inn i time manageren din, med nettbaserte tjenester som TaDa List , BackPack , Basecamp og Use Tasks.

 • BITtorrent.com:


  FBI gjorde en razzia mot EliteTorrent nylig. Men nå har skaperen Bram Cohen kommet med et alternativ som kan gjøre det enda vanskeligere å bekjempe piratkopiering. Se på BITtorrent.com.

 • WinAmp på iPod:


  Et tilleggsprogram som er sluppet skal visstnok la WinAmp spille iPod bedre enn iPod selv klarer, ifølge ITavisen.

  Programmet finner du på mlipod.com.

Les mer i Neste Klikk:

Månedens anbefalinger i april 2005

Månedens anbefalinger i mars 2005
Personvernpolicy