Debut på to måter!

Bandet Come Shine hadde sin release-konsert 10.mars. Det var første gang de spilte i Oslo og første gang de opptrådte etter utgivelsen av deres nye album. Vokalisten gjennomførte ikke sitt a cappella-

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Come Shine levde opp til navnet sitt da de formerlig lyste opp de mørke kjellerlokalene på baren Blå i Oslo en ellers så trist marsdag. Lokalet var fullstappet og bandet spilte låter fra sitt nye album. Både frontvokalist Live Maria Roggen og resten av bandet sjarmerte publikum med sitt samspill.

Glede


- Det er første gang vi spiller i Oslo og etter å ha fått så massiv positiv omtale. Da må en plutselig bevise at vi er så bra som alle sier, sier en smilende Live Maria Roggen.

Bak låtene finner man komponister som George Gershwin, Cole Porter, Kurt Weill, Tadd dameron, Duke Ellington og Harold Arlen. Erlend Skomsvoll, pianist i Come Shine, står hovedsaklig for arrangementene.

Utrolig vekst


- Vi har spilt sammen i to og et halvt år og har allerede vært på Vossajazz, Moldejazz, Dølajazz, By:Larm i Bergen og tre-fire turneer, sier Live Maria Roggen, frontvokalist i bandet.

Maria forteller videre at det var hun og pianisten som startet bandet og plukket ut to andre som de ville spille med. Det har de ikke angret på!

- Bandet har vokst utrolig de to siste årene. Come Shine er et helt annet band nå enn under Vossajazz i 1999. Vi er mer utviklet, samspilt og finner kulere måter å spille låtene på.

Ut i verden?


- Plata ble spilt inn i fjor vår. Bandet begynte innspillingen på egen hånd fordi de følte de hadde låter som holdt til å gi ut ei plate. De kom til oss og spurte om platekontrakt i høst. det var vi mer enn gjerne villig til å gi dem, så vi bestemte oss for å gi ut plata ganske kjapt etter at vi hadde hørt hvor fint det låt, sier en begeistret Knut Værnes i plateselskapet Curling Legs.

Bandet har akkurat vært på turné i Midt Norge og har allerede flere spillejobber. Værnes antar at dette bandet kommer til å spille veldig mye utover. Han vil også prøve å få bandet ut i verden.

Energi på scenen


«You don't know what love is» er den sangen Live liker best å synge.

- Det er kanskje den tristeste låta òg, men jeg liker å synge den fordi jeg har lett tilgang på å kjenne hvordan jeg skal fremføre den. Den er så bitter, så sinna, lett og ren i uttrykket. Jeg får masse energi av å synge den, forteller en latterfull Live.

Come Shine's hjemmeside
Blå - klubb for moderne jazz

Mange jern i ilden


Vokalen fremføres av Live Maria Roggen, som er frilans jazzsanger fra Oslo. På piano er Erlend Skomsvoll. Erlend jobber til vanlig som komponist/arrangør og storbandleder i MNJ i Trondheim. På bass er Sondre Meisfjord fra Frei på Nordmøre. Sondre fullfører våren 2001 jazzlinja i Trondheim. Håkon Mjåset Johansen fra Trondheim vant i 1998 «Årets Unge Jazzmusikere» som en del av trioen Urban Connection. Nå er han med i en rekke jazz- og storband, og landsdelsmusiker i Harstad.

Blå har tidligere vært et gull- og diamanthvelv, kanskje det under konserten rommet enda et gull, i form av et band?

Bildene i denne saken er dessverre ikke lenger tilgjengelig. Red.anm.

Personvernpolicy