Slank deg med vin

Artikkelen fortsetter under annonsen

Teller du GI og skyr poteter som pesten? Synes du festlige anledninger er en utfordring? Fortvil ikke, nå er lav-karbo-vin et faktum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kostholdeksperten Dr. Fedon Lindberg har blitt rikskjendis etter at han utfordret nordmannens forhold til brødskive og poteter.

Nå skal vi ikke ta for oss alle for-eller-imot-poteter-argumentene her og nå. Så vidt oss bekjent har heller ikke Dr. Fedon Lindberg begynt i vinbransjen.

Men teller du karbohydrater og tenker på Glykemisk indeks når du tenker mat .. da kan du glede deg over at den Fedon-vennlige vinen har kommet.

Glykemisk indeks, populært kalt GI, sier noe om hvordan mat påvirker blodsukkeret. Mat med lite karbohydrater, men som likevel har mye fett, gir en lav GI-verdi mens mat med mye karbohydrater har høy GI. Eksempel på mat med høy GI er lyst brød, brus, poteter og ris.

Når blodsukkeret stiger produserer kroppen insulin som gjør at kroppen tar opp mer sukker. Sukker er et karbohydrat, så et begrenset inntak av karbohydrater for de som sliter med vektproblemer er logisk tenkning. Dog er det mange veier til et sunt kosthold og emner som kolesterol, fiber og mosjon kan være brennaktuelle for den velholdte.

Lav-karbo-vin
California-vinene «One.4» og «One.6» har et karbohydratinnhold på henholdsvis 1,4 og 1,6 per glass. Vanligvis ligger karbohydratinnholdet i vin på omtrent det dobbelte.
Produksjon med hensyn til modningsnivå og sukkerinnhold i druene kombinert med gjæringsprosessen gir en vin med svært lavt sukkernivå og innhold av karbohydrater.

Vinene holder, som mye vin fra California, en kommersiell og lettdrikkelig stil. De har en ungdommelige smak, er rett frem og uten kompleksitet..

Rød «slankevin»:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

One 6 Merlot 2002, Stonybrook Vineyards / USA. Pris: 119,90 (48048) Strøm.
Mørk rød farge. Dufter av solbær kirsebær og krydder. Frisk og fuktig bærpreg med runde tanniner, moderat eikarekter og middels fylde. Bløt ettersmak.

Hvit «slankevin»:

One 4 Chardonnay 2003, Stonybrook Vineyards / USA. Pris: 119,90 (48049) Strøm.
Lys gul farge. Dufter av melon, fersken og lime. Gjentar duftene i smaken men mangler litt på syre. Lett med middels lang ettersmak med innslag av urter.