Sicilia i vinden

Vin fra Sicilia har vært en trend det siste året og er Vinmonopolets januarsatsning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinmonopolet har såkalte satsingsområder når de tar inn nyheter annenhver måned. I januar er det Sicilia som har fått oppmerksomheten, men fortsatt er mange av perlene å finne i bestillingsutvalget.

Vin fra den mafiøse italienske øya Sicilia, har rukket å være trendy en stund. Ikke bare kommer det spennende vin fra middelhavsøya, men den produseres ofte på flere lokale druetyper som omtrent bare finnes på Sicilia, blant andre de røde druene Nero d'Avola og Frappato eller de grønne Inzolia og Caratto.

Sicilia er Italias største øy og har vært erobret av ulike folkeslag gjennom tidene, noe som også preger øyas kjøkken. I tillegg er utvalget av vin svært variert.

Her er våre anbefalinger av sicilianske viner fra nyhetsslippet.

Hvite viner:

Inycon Fiano 2003, Settesoli / Italia. Pris: 84,40 (13493) Robert Prizelius.
Lys gul farge. Dufter av fersken, melon, blomster og svakt krydder. Frisk og myk med middels fylde og god syre. Middels lang og fast ettersmak.

Benanti Pietramarina Etna Bianco Superiore 2000, Benanti / Italia. Pris: 229,70 (48025) Gaia.
Strågul farge. Dufter av melon, pære, tropisk frukt og hint av blomster, samt godt med mineraler. Frisk, lett krydret med flott syre, god kraft og fedme. Middels lang ettersmak.

Botter Monreale 2003, Carlo Botter / Italia. Pris: 100,30 (20685) Strøm.
Lys gyllen farge. Dufter av tropisk frukt, pære og grapefrukt. Frisk, lett og ukomplisert med noe banan i smaken. Lang ettersmak med innslag av grapefrukt.

Insolia 2003, Cusamano / Italia. Pris: 117,50 ( 48074) Nordic Beverage Company.
Blek gul farge. Dufter av epler, tropisk frukt og blomster, litt lukket duft. Smaker mye som den dufter, god syre og lengde.

Angimbè 2003, Cusamano / Italia. Pris: 139,70 ( 48075) Nordic Beverage Company.
Lys gul farge. Dufter av tropisk frukt, smør og krydder. Kraftig og smaksrik med fin syre og noe fedme i munnen. Fyldig og lang smak, men noe krass slutt. Trekker litt ned.

Røde viner:

Rosso del Conte 2001, Tasca d'Almerita / Italia. Pris: 250,- (43152) Jensen.
Dyp rubinrød farge. Dufter av mørke bær, blåbær, vanilje og lakris. Fruktig, smaksrik og tørr i munnen med markerte tanniner og snerpet slutt, men gir likevel et rundt inntrykk. God fylde og lang ettersmak. Trenger mer tid.

Pradai Nero d'Avola 2003, Margherita & Arrigo / Italia. Pris: 87,70 (13486) Brand Partners.
Blodrød farge. Dufter av plommer, kirsebær og solbær med innslag av lakris og vanilje. Rund, smaksrik og fruktig. Middels fylde og god lengde med lett snerpet slutt.

Rosso Virzi 2003, Spadafora / Italia. Pris: 136,- (20682) Engelstad.
Dyp, opak rød farge i retning fiolett. Dufter av mørke bær med vekt på bjørnebær, lakris og noe visne blomster. Fruktig og smaksrik med kraftig og stram munnfølelse. God fylde og lengde.

I Feudi di Sicilia Nero d'Avola 2003, Pasqua / Italia. Pris: 96,- (32132) Bibendum.
Mørk rød farge. Dufter av søte røde bær, anis og brent tre. Rund, saftig og frisk med en del sødme. Middels fylde og lengde.

Inycon Nero d'Avola 2003, Settesoli / Italia. Pris: 89,90 (43110) Robert Prizelius.
Mørk rød og noe transparent farge. Dufter av røde og mørke bær, rått kjøtt og noe grønt. Ung, enkel og rett frem, men mangler litt spenst. Middels lang ettersmak.

Tasca d'Almerita Cabernet Sauvignon 2001, Tasca d'Almerita / Italia. Pris: 275,10(43151) Jensen.
Dyp rubinrød mot sort farge. Dufter av mørke bær, eik, kjøtt og lær. Robust, fruktig og fast i munnen. Lett snerp i lang slutt. Grei vin men ikke i samsvar med prisen.


Personvernpolicy