Meny

Alarmprisen 2003!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den alternative prisen Alarm har blitt stor!Trondheim kokte på lørdag. Se bilder og sjekk ut vinnerne!

For to år gikk den første Alarmprisen av stabelen. Siden det har arrangementet vokst seg stort. Det nærmest kokte i Storsalen på Samfundet i Trondheim på lørdag. Kveldens vertskap, «Lydverkets» Rune Nilson og Kristin Winsents fra «Musikkmisjonen» ledet oss gjennom et stjernespekket show som kan kalles alt annet enn alternativt.

 Kveldens gladeste vinnere: Ephemera! Kveldens gladeste vinnere: Ephemera!

Årets Alarmvinner - Ephemera!


Jentene i Ephemera var kveldens gladeste vinnere. De stakk av med den gjeveste prisen på hele 50 000 kroner. Prisutdeler og juryleder, Turid Birkeland fortalte at prisen gikk til :
« Et band med et potensiale som enda ikke er helt forløst, forhåpentligvis vil premien føre bandet fra vannskorpa til gjennombruddet».

Bergensjentene var nokså skjelven i stemmen da de takket gledesstrålende for utmerkelsen.

 Turboneger er best live! Turboneger er best live!

Årets liveband - Turboneger


For første gang på fire år spilte bandet live på Quarten i fjor. Dette hadde gjort inntrykk og gitarist Knut Schreiner fortalte i takketalen at det hadde vært en veldig spesiell konsert for bandet.

 Thomas Dybdahl smeltet juryen og jentenes hjerter. Thomas Dybdahl smeltet juryen og jentenes hjerter.

Pop - Thomas Dybdahl


Jentenes favoritt Dybdahl har tatt Norge med storm og var et «buzznavn» under hele by:Larm. Platen hans «That Great October Sound» høstet gode kritikker og gjorde altså at han gikk av med seieren for beste Pop-artist under Alarmprisen.

 Frost i Satyricon- litt sexy og litt skummel. Frost i Satyricon- litt sexy og litt skummel.

Metal- Satyricon


Satyricon vant metall-prisen. Med platen Volcano og låta «Fuel For Hatred» har gruppen fått en haug med nye fans, og har i løpet av en uke vunnet Oslo-prisen til Natt&Dag, samt god uttelling under Alarm. Bandet er også nominert til Spellemannspris. Satyricon er for tiden på turné men hadde lest inn takketalen sin på video i ekte Oscar-stil.

 JR Ewing fikk rocke-prisen av Mariann fra Surferosa. JR Ewing fikk rocke-prisen av Mariann fra Surferosa.

Rock- JR Ewing


Galningene i JR Ewing er kjent for å ha sinnssyke sceneopptredener og skrike obskøniteter på prisutdelinger. Mariann i Surferrosa delte ut prisen og det ryktes at hun er kjæreste med en av gutta i bandet. Videre sies det at JR Ewing kun har sovet to ganger på hotell selv om de stadig turnerer i inn- og utland. ROCK ?N? ROLL BABY!!!

 Kaada, flinkeste gutten i klassen. Kaada, flinkeste gutten i klassen.

Musikkvideo - Kaada, «No you don?t»


Tidligere var det Cloroform, så ble det Kaada. John Erik Kaada er kanskje mest kjent for filmmusikk. Han har satt toner til kjente norske filmer som «Folk flest bor i Kina», «Alt om min far», «Tyven, tyven» og «Mongoland». Videoen «No you don`t» er et lite stykke poesi og er utformet som en roadmovie.

 Gatas Parlament beviser at det er hipt å være politisk. Gatas Parlament beviser at det er hipt å være politisk.

Hip Hop/Rap- Gatas Parlament


Guttene i Gatas er et bevis på at det fremdeles eksisterer et politisk engasjement i musikk-Norge. I sin takketale tok de opp en eventuell krig i Irak og takket alle som hadde deltatt i demonstrasjoner. Gruppen holdt også et forrykende sceneshow senere på kvelden med slagordene: «Ut av NATO!» og «Nei til krigen!». Og salen elsket det!

 Svein Berge fra Røyksopp delte ut electronica-prisen. Svein Berge fra Røyksopp delte ut electronica-prisen.

Electronica- Jaga Jazzist


Røyksopp-babe, Svein Berge, delte ut Electronica-prisen som gikk til Jaga Jazzist for albumet «The Stix». «Er ikke Jaga jazz da?», spurte mannen som satt ved siden av meg. Det er jammen ikke godt å si, men Jazzistene har uansett klart å lage en knallbra plate som går på tvers av ulike sjangere.

 Knirkepop med sjel. Dadafon vant pris i klassen for jazz. Knirkepop med sjel. Dadafon vant pris i klassen for jazz.

Jazz - Dadafon


Kritikerroste Dadafon gikk av med prisen for årets jazzplate, og min sidekvinne konstanterte at Kristin Asbjørnsens stemme ga gåsehud under videosnutten vi fikk se. Med en besnærende stemme og knirkende pop har de vunnet hjertet til mange både jazz- og popelskere.

 Satyricon vant to priser. Agressiv hatmusikk er i skuddet som aldri før! Satyricon vant to priser. Agressiv hatmusikk er i skuddet som aldri før!

Årets låt -Satyricon, «Fuel For Hatred»


Satyricon er ikke lenger kun for de kirkebrennende sortkledde. Låta «Fuel For Hatred» har gått på heftig rotasjon på P3 og videoen fikk mye oppmerksomhet for sine såkalt «sjokkerende» scener. Mye tyder på at sortmetall er på vei til å bli stuereint for alle.
Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus