Meny
Helse og livsstil
– En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.
En hel generasjon norske skoleelever ble forsøkt nazifisert av NS-regimet under krigen, noe som satte varige spor. Emil Høie (91) var en av de unge som opplevde det.
Hudlegens tips for å bremse aldringstegn i huden
Soleksponering, gener og livsstil påvirker hvordan huden eldes hos den enkelte. Av det utall kremer som skal motvirke aldring, er det få som har en reell effekt. De meste effektive får du på resept.
Min beste venn er også min mest giftige venn
Han vil ha meg for seg sjølv og han kjenner meg såpass godt at han veit akkurat kva han skal gjere for å distrahere meg, skriv Jon Olav Sandal.
Fra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd
Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) fulgte ikke egenberedskapsrådene fra DSB før hun fikk ansvar for norsk sikkerhet og beredskap, men mener likevel hun er rett kvinne for jobben.
Kreftforeningen krever høyere priser på røyk
Generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel krever kraftig prishopp på røyk i Norge og mener det er det viktigste grepet for å få flere til å slutte.
Ghulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake
I mange år var Ghulam Abbas (42) omtalt som «Gudfaren» i Oslos underverden. Nå håper han å bruke sin bakgrunn til å redde utsatte ungdommer.
Arya (13) veide 200 kilo - forvandlingen er total
Gutten fra Indonesia ble kalt «verdens tykkeste barn» som tiåring og kunne knapt gå fem meter før han var utslitt. Tre år senere vil han bli fotballspiller.
– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra
Bjørnar Skjæran har vært et ukjent navn for mange. Nå er han valgt til Ap-nestleder, og skal fylle tomrommet etter Giske. Det har gjort noe med stemningen i partiet.
– Grå hår og rynker blir tegn på at din verdi synker
Kampen mot aldringstegnene handler om frykten for å bli usynlig og mindre verdt i samfunnet, ifølge psykologer.
Stadig flere nordmenn rammes av mer enn én krefttype
Antall nordmenn som får flere ulike kreftdiagnoser har økt kraftig de siste tiårene. 27.000 nordmenn har fått kreft to eller flere ganger, ifølge ferske tall.