Et kommersielt samarbeid med Crew Media.
Refinansiering av forbruksgjeld kan spare deg mye penger

Refinansiering forbruksgjeld

Refinansiering av forbruksgjeld er lurt når terminene blir vanskelig å håndtere. Søk om refinansiering allerede nå, og få bedre oversikt over økonomien.

👍Mest populær
Rated 0 out of 5
10000 – 500000 kr

Lånebeløp

6.99 – 19.30 %

Effektiv rente

20 år

Aldersgrense

1 deg

Utbetaling

Annonselenke Søk nå
Eksempel: Eff.rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 195.720,-

Hva er refinansiering av forbruksgjeld?

Refinansiering av gjeld innebærer at man tar opp et nytt lån som brukes til å slette de gamle gjeldsavtalene. Deretter får du et nytt lån og en ny nedbetalingsplan å forholde deg til. Mange sparer penger ved å gjøre dette, spesielt dersom de sitter på flere dyre lån og kreditter.

Refinansiering kan i mange tilfeller være svært lønnsomt, men det forutsetter at man får tilbud om en bedre avtale. Dersom man klarer å forhandle fram en lavere rente hos banken, har man kommet langt.

Forskjell på forbrukslån og refinansieringslån

Både forbrukslån og refinansieringslån er eksempler på lån uten sikkerhet, men der slutter også likhetene. For å få innvilget et refinansieringslån stilles det krav til at pengene skal gå til nettopp det å refinansiere eksisterende lån. Det kan dreie seg om ett eller flere lån knyttet til forbruksgjeld, herunder kreditt, smålån, avbetaling og forbrukslån. 

Som følge av at det stilles strengere krav, har refinansieringslån lavere rente enn lån til forbruk. Ved å søke refinansiering av forbruksgjeld kan du derfor få tilbud om en bedre rentesats enn hva du betaler i dag. 

Samle lån og gjeld

Dersom du har forbruksgjeld fordelt på flere forskjellige lån, vil du sannsynligvis spare mye på å samle all gjelden i et nytt og større lån. De fleste långivere vil nemlig tilby en lavere rente jo høyere lånesummen er. Du vil også slippe alle unødvendige og doble kostnader, som for eksempel doble faktura- og termingebyr. 

Ikke betal mer enn du må – ved å refinansiere og samle all gjeld i ett enkelt lån, får du bare en rentesats å forholde deg til, ett sett med gebyrer og en nedbetalingsplan. Du får bedre oversikt over økonomien og større økonomisk spillerom. 

Med de ekstra midlene kan du velge å:

 • Spare penger – kanskje du drømmer om å kjøpe bolig, eller reise på ferie?
 • Betale ned gjelden – bli gjeldsfri raskere enn planlagt!
 • Mer å rutte med – mulighet for å løsne litt på mat- eller klesbudsjettet!

Søknad om refinansiering av gjeld

Søknadsprosessen ved refinansiering av forbruksgjeld foregår omtrent på samme måte som å søke om forbrukslån, med unntak av at du må oppgi at pengene skal gå til å samle lån. I søknaden fyller du inn følgende:

 • Din totale gjeld – det samme beløpet som du ønsker å låne
 • Ønsket nedbetalingstid
 • Opplysninger om personlig økonomi og livssituasjon
 • Kontaktinformasjon

Refinansiering av gjeld kan være lønnsomt for alle, men det forutsetter at du får tilbud om en lavere effektiv rente enn hva du betaler i dag. Etter at du har mottatt et eller flere tilbud i retur, bør følgende forhold undersøkes:

 • Er renten lavere enn hva du betaler i dag?
 • Følger det gebyrer med lånet, og hva er i så fall disse?
 • Er låneavtalen fleksibel med rom for utsettelse?
 • Hvor lang er nedbetalingstiden?
 • Er månedskostnaden lavere enn det du samlet sett betaler i dag?
 • Er totalkostnaden lavere enn på ditt eksisterende lån?

Svarene på disse spørsmålene forteller deg om det er lønnsomt å refinansiere, eller ikke. Du kan søke om lån til refinansiering uten å risikere noe – søknaden er både uforpliktende og kostnadsfri. 

Bruk en låneagent når du skal refinansiere forbruksgjeld

Det er mulig å spare mange penger på å refinansiere, men det forutsetter at man får et godt tilbud fra en långiver som tilbyr refinansieringslån. For å finne det beste tilbudet er det nødvendig å sammenligne ulike lån hos flere banker og långivere. I mange tilfeller er det lurt å gå veien via en låneagent, spesielt hvis man ønsker å spare penger på refinansieringen. 

Les mer: Slik går du fram for å refinansiere

En låneagent er en finansaktør som spesialiserer seg på videreformidling av lån, med mål om å kunne tilby kunden det beste tilbudet. Dette innebærer at låneagenten tar på seg jobben med å sammenligne refinansieringslån på vegne av sluttbrukeren. Kunden sender kun inn én søknad, og låneagenten sørger for at søknaden sendes videre til sine samarbeidende långivere. 

Når du trenger hjelp til å få refinansiert lånet

Du  ikke gå veien om en låneagent for å refinansiere, men for de aller fleste vil dette spare dem for både tid og penger. En låneagent kan i tillegg tilby profesjonell bistand til å samle smålån og all den dyre gjelden i det nye lånet. 

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.