Et kommersielt samarbeid med Crew Media.
Søk et lån uten sikkerhet når du skal refinansiere

Visste du at det kan lønne seg å søke refinansiering av gjeld?

Har du flere smålån som kredittkort og annen forbruksgjeld, kan det være økonomisk smart å samle alt under ett lån. Dette kan nemlig gi deg en lavere rente, færre månedskostnader og en økonomisk oversikt, som også kan gi deg en betalingsmotivasjon.

Slik kan refinansiering av gjeld være lønnsomt 

Mange faller ofte i denne fellen: Det er enkelt å utsette betalingen av dyre kredittkort og andre smålån til fordel for det å prioritere det en har lyst til å bruke pengene sine på. 

Selv om lånene ofte gir deg en mulighet til å betale minstebeløpet, er det ikke særlig lurt – det resulterer i en dyrere gjeld. 

Kredittkort og smålån er ment som kortsiktige lån, og kommer derfor med en svært høy rente. I tillegg kommer alle lån, uansett type, med gebyrer, renters-rente og eventuelle kostnader. 

Har du merket at det har blitt litt vanskeligere å holde en totaloversikt over gjelden din, kan det være lurt å refinansiere gjelden din. Refinansiering betyr helt enkelt å bytte ut gammel gjeld med et nytt lån med bedre fordeler. 

Ved refinansiering av gjeld kan du oppleve:

  • Færre kostnader og gebyrer
  • Lavere rente
  • Kun én faktura å forholde deg til
  • Betalingsmotivasjon 

Les mer: Refinansiering av kredittkortgjeld

Forbrukslån og kredittkort

Kredittkort og smålån er den dyreste gjelden vi kan pådra oss, men den er også den de fleste av oss sliter med å tilbakebetale. Dette skyldes nok at vi glemmer hvor dyrt det kan bli å utsette betalingen her og der, samt at smålån og kredittkort kun er ment som lån som skal gå over en kort periode. Jo lenger vi venter med å tilbakebetale, desto dyrere blir det. 

Vi ønsker oss kredittkort fordi det er en enkel løsning dersom vi opplever uforutsette utgifter, i tillegg til at kortene ofte kommer med bonuser og en rentefri periode. Men kredittkortene kommer med en svært høy rente, og dersom vi går utover den betalingsfrie perioden vil det fort påløpe gebyrer og renters-renter. 

Har du planer om å låne penger for en lengre periode vil det derfor lønne seg å søke et forbrukslån enn et kredittkort. Et forbrukslån har en lavere rente enn kredittkort og kommer med en oversiktlig nedbetalingsplan uten ekstra og uforutsigbare kostnader. 

Et forbrukslån kan brukes til refinansiering av gjeld.

Hvordan fungerer lån uten sikkerhet?

Når du søker om et lån for å betale ut gammel gjeld, vil du få tilbud om et refinansieringslån eller et lån uten sikkerhet. Dette kan gjøres på to måter:

  • Søke refinansiering av gjeld ved å utvide boliglånet for å bake gjelden inn i dette
  • Søke refinansieringslån uten sikkerhet

Når du søker om refinansiering uten sikkerhet, vil du få tilbud om et lån uten å måtte stille med sikkerhet i eiendeler, som for eksempel i bolig, bil eller egenkapital. Søker du refinansiering, vil du også ofte få en lavere rente enn ved et vanlig forbrukslån. Dette er fordi det er banken eller långiveren som tar seg av utbetalingen av gjelden din, mens du da vil sitte igjen med et helt nytt lån med bedre rente og lavere kostnader. 

Mange opplever refinansiering som en befrielse ved at de får en bedre kontroll og oversikt over gjelden. 

Refinansiering av gjeld gjennom en låneagent

Ønsker du å spare penger på refinansiering av gjeld? Da kan det være smart å sammenligne lånetilbud. 

Sammenligner du lånetilbud gjennom vår våre samarbeidsbanker, kan du sammenligne refinansieringslån fra flere banker og långivere samtidig. Ved å benytte deg av en sammenligningstjeneste får du tilbud om det beste refinansieringslånet for deg. 

Låneagentene samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne i landet, og ønsker å hjelpe kundene med å finne det beste lånetilbudet. 

Tjenesten er helt uforpliktende og kostnadsfri, og du vil også få betenkningstid. Ved å oppgi at du ønsker refinansiering i lånesøknaden, vil den banken eller långiveren du får det beste lånetilbudet hos hjelpe deg med resten. 

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.