Et kommersielt samarbeid med Crew Media.
Søk et lån uten sikkerhet når du skal refinansiere

Lån til refinansiering – spar penger

Å søke lån til refinansiering kan gi deg en bedre oversikt over utgiftene dine, færre kostnader og en lavere rente.

Kredittgjeld er den dyreste gjelden du kan ha, men også den man ofte nedprioriterer. Har du flere smålån og kredittkort med utestående beløp, kan du spare mye på å samle alle dine lån under et felles lån. Dette kalles lån til refinansiering.

Hva betyr refinansiering av gjeld?

Tar du opp eller utvider et lån for å betale ut forbruksgjeld, kalles dette refinansiering. De aller fleste banker tilbyr dette, enten ved å bake gjeld inn i boliglanet eller gjennom et refiansieringslån.

Et lån til refinansiering er i teorien det samme som et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille med sikkerhet i form av eiendeler eller eiendom, men i motsetning til et forbrukslån kan ikke pengene brukes på det du vil. 

Når du refinansierer gjelden sin er det banken eller långiveren som tar seg av utbetalingen av den gamle gjelden sin. Alt du trenger å gjøre er å oppgi nødvendig informasjon om den jelden du sitter på. Til slutt ender du opp med én faktura å forholde deg til. 

I tilfeller hvor gjeldsbeløpet samlet sett er høyt, vil selv små rentejusteringer ha mye å si for hvor mye man betaler i kostnader hver måned. Vi har sett eksempler på privatpersoner som har spart tusenvis av kroner hver eneste måned, kun ved å samle den dyre gjelden i ett lån! 

En oversiktlig hverdags økonomi gjennom refinansiering av gjeld

Å låne til refinansiering betyr at du søker om et nytt lån for å betale ut eksisterende lån. Slik blir hele gjelden samlet på én faktura, og mange opplever at de får bedre kontroll over hverdagsøkonomien med kun ett lån å forholde seg til. 

Et lån til refinansiering kan gi fordeler som:

  • Lavere kostnader og færre gebyrer
  • Bedre lånevilkår
  • Økonomisk kontroll
  • Bedre rente
  • Fleksibel nedbetalingsplan 

Har du en dyr kredittgjeld som mange smålån og kredittkort, kan du spare mye penger på å kun ha ett stort lån istedenfor mange små. 

Lån til refinansiering – hvordan lønner det seg?

Lån og kredittkort kommer med gebyrer som for eksempel etableringsgebyr, fakturagebyr, termingebyr, forsinkelsesgebyr og purregebyr. Lånene kommer også med ulike renter, og når du har flere lån du betaler på samtidig kan totalsummen av alle disse kostnadene bli svært høy. Derfor lønner det seg å få alle dine lån samlet under et refinansieringslån

Med et lån til refinansiering kan du spare mye penger ettersom du får en bedre rente, færre gebyrer, en fleksibel nedbetalingsplan og bedre lånevilkår. 

Kredittkort, handlekontoer og andre smålån har også en høyere rente enn forbrukslån, da disse er ment som kortsiktig lån med en kortere nedbetalingsperiode. Bruker du lenger tid enn planlagt og betaler kun minstebeløpet på disse lånene, vil de etterhvert koste deg mye mer på grunn av den høye renten. 

En lavere rente gir lavere totalkostnader

All gjeld kommer med renters-rente, effektiv rente, gebyrer og unødvendige kostnader. Kredittgjeld som smålån, handlekontoer og kredittkort har ofte en høyere rente enn andre typer lån.

Den høyere renten skyldes blant annet at banken behøver en form for sikkerhet for å ikke miste kapital i de tilfellene noen ikke tilbakebetaler. 

Renten sørger dermed for at banken ikke går i underskudd. 

Effektiv og nominell rente

Alle lån har en nominell og en effektiv rente. Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Den er ofte markedsbasert, men blir også satt etter en individuell kredittvurdering gjort av bankene som vurderer din situasjon og dine kredittopplysninger. Det vil si at man ikke kan si noe om hvilken rente en blir tilbudt før man har sendt inn en lånesøknad.

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader. 

Når du søker lån til refinansiering, får du tilbud om en lavere nominell rente sammenlignet med den du har på kredittgjelden din. Dette er fordi du søker om et større lån med en lenger nedbetalingsperiode og fordi lånet har et formål. I tillegg er det banken som tar seg av utbetalingen av lånene du ønsker å bli kvitt, og lånet regnes dermed som mindre risikofylt. 

Les mer: Refinansiering av gjeld

La en finansagen hjelpe deg når du skal søke om refinansiering

Ønsker du å spare mest mulig penger på et refinansieringslån, kan du søke lån til refinansiering gjennom en låneformidlingstjeneste. 

Dette er tjeneste hvor en låneagent videreformidler lånesøknaden din til alle banker og långivere de samarbeider med. Låneagenten forhandler lånetilbud for deg og kommer tilbake til deg med det beste tilbudet. 

Gjennom våre samarbeidspartnere  kan du søke lån til refinansiering ved å fylle ut en elektronisk søknad. Her fyller du blant annet ut nødvendige opplysninger om de lånene du ønsker å bli kvitt, finansagenten vil deretter ordne resten. 

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.