Et kommersielt samarbeid med Crew Media.
Finansiering gjennom lån

Finansiering – lån opptil 500 000 kroner

Når du har behov for finansiering, kan et lån uten sikkerhet være en god løsning. Ved å søke lån via en låneagent får du det beste tilbudet.

Muligheter for finansiering

I utgangspun ktet skiller man mellom to typer lån: Lån uten sikkerhet og lån med sikkerhet. Sistnevnte omfavner tradisjonelle lån som boliglån eller billån, hvor du stiller med egenkapital. I tillegg har banken muli ghet til å ta pant i eiendom dersom lånet skulle bli misligholdt. 

👍Mest populær
Rated 0 out of 5
10000 – 500000 kr

Lånebeløp

6.99 – 19.30 %

Effektiv rente

20 år

Aldersgrense

1 deg

Utbetaling

Annonselenke Søk nå
Eksempel: Eff.rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 195.720,-

Finansiering uten sikkerhet

I kategorien lån uten krav om sikkerhet eller egenkapital er det i utgangspunktet tre valg:

Disse tre finansieringsmulighetene betegner mindre lån som gjerne er knyttet til forbruk. Forskjellen mellom de tre er kostnaden. Normalt sett vil det alltid være økonomisk gunstig å velge forbrukslån, som har lavest rente og en mer fleksibel nedbetalingsplan. Det er enkelt å få innvilget kreditt eller smålån, og som følge av at det stilles lave krav er renten som regel langt høyere enn på et forbrukslån. 

Hvordan fungerer et forbrukslån?

Et lån uten sikkerhet er en fleksibel lånetype, og så lenge man oppfyller långivers vilkår går det vanligvis raskt å få pengene. Ettersom det ikke stilles krav til sikkerhet tar långiveren på seg en større risiko ved denne typen lån. Dette blir gjort opp for ved å sette en høyere risikopremie på lånet, og dette er grunnet til at usikrede lån koster mer enn sikrede lån. 

Visste du at? Et forbrukslån brukes også til å refinansiere

Lånets kostnad finner man i rentesatsen. Den nominelle renten omfatter lånets grunnkostnad, mens den effektive renten innebærer nominell rente pluss alle gebyrer og kostnader som følger med lånet. For å finne ut av hva lånet faktisk kommer til å koste, må man derfor se på den effektive renten.

Fleksibel finansiering

Et forbrukslån kan være en god løsning når du har behov for fleksibilitet rundt en finansiering. Du trenger vanligvis ikke oppgi noen grunn til hvorfor du søker om forbrukslån, og har dermed fleksibilitet til å bruke lånet på akkurat det du trenger penger til. Du kan betale ned lånet raskere enn avtalt, eller innfri lånet i sin helhet før fristen. I samarbeid med låneagenten Axo Finans er det ingen ekstra kostnader forbundet med å gjøre dette. Skal pengene gå til refinansiering, må man derimot oppgi dette som grunn. Da vil man vanligvis få en noe lavere rentesats, men det stilles også krav om at pengene skal gå til nettopp refinansiering av eksisterende lån. 

Søke om finansiering og lån

Søknad om å låne penger foregår vanligvis gjennom elektroniske kanaler. Dersom du er ute etter at søknadsprosessen skal gå raskt, bør du benytte deg av elektronisk legitimering og signering. Dette åpner for at søknaden går svært raskt igjennom, og vanligvis får man svar samme dag. Det er også mulig å sende dokumenter i posten hos de aller fleste långivere, men da må man regne med at søknadsprosessen tar lengre tid. 

I søknadsskjemaet fyller man normalt sett ut følgende:

  • Hvor mye man ønsker å låne
  • Hvor lang nedbetalingstid man vil ha
  • Kontaktinformasjon
  • Opplysninger om personlige og økonomiske forhold

Slik fungerer låneagenter

Låneagenter fungerer som et mellomledd mellom en långiver og en låntaker. Man kan selvfølgelig søke lån på egenhånd, men i de aller fleste tilfeller vil en låneagent gjøre en bedre jobb enn man klarer selv. Slik fungerer det:

  • Låntaker fyller ut en søknad hos låneagenten
  • Låneagenten sender søknaden videre til alle sine samarbeidspartnere
  • Låneagenten sammenligner tilbud og finner den laveste renten
  • Låneagenten presenterer det beste tilbudet for låntakeren

Det er altså ikke låneagenten som er långiver – låneagenten fungerer kun som en låneformidler på vegne av kunden. 

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.