Forbrukslånkalkulator – kalkuler dine lånekostnader
En forbrukslånkalkulator lar deg beregne hva lånet koster før du sender inn en søknad.

Juni 2021 23.10.2021

Les mer

150 000 kr
5 000 kr 600 000 kr
Lånebeløp
Effektiv rente
Aldersgrense
Utbetaling

10000 – 500000 kr

Lånebeløp

6.99 – 19.30 %

Effektiv rente

20 år

Aldersgrense

1 deg

Utbetaling

Rated 0 out of 5
(0 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 195.720,-
Eksempel: Eff.rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 195.720,-

10000 – 500000 kr

Lånebeløp

6.99 – 19.30 %

Effektiv rente

20 år

Aldersgrense

2 dager

Utbetaling

Rated 0 out of 5
(0 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 195.720,-
Eksempel: Eff.rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 195.720,-

5000 – 500000 kr

Lånebeløp

7.99 – 19.9 %

Effektiv rente

20 år

Aldersgrense

1 deg

Utbetaling

Rated 0 out of 5
(0 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 195.720,-
Eksempel: Eff.rente 9,61%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 195.720,-

Slik fungerer en forbrukslånkalkulator

Med en forbrukslånkalkulatoren er det enkelt å undersøke hvor mye du kan (og bør) låne, og hva lånet kan komme til å koste. I forbrukslån kalkulatoren fyller du inn ønsket lånesum og nedbetalingstid, og får oppgitt omtrent hvor mye lånet kommer til å koste hver måned. En forbrukskalkulator kan brukes så mange ganger du vil. Dermed kan du bruke kalkulatoren til å sammenligne lån hos forskjellige banker og långivere, og finne det beste tilbudet for deg.

Husk at svaret som kalkulatoren gir kun er et estimat basert på långiverens nominelle rente. For å finne ut av hva lånet faktisk vil koste, og hva du kan få i effektiv rente, må du sende inn en søknad og motta et pristilbud.

Hva er forbrukslån

Et forbrukslån er et lån som man kan få uten å tilby långiver noen form for sikkerhet i bytte mot å få pengene. Dette skiller et forbrukslån fra lån med sikkerhet, som for eksempel et boliglån. Her har banken rett til å kreve salgspant i boligen dersom lånet blir misligholdt. Et lån uten sikkerhet innebærer derfor at banken tar på seg en større risiko når de låner ut penger.

Som følge av at risikoen øker, øker også risikopremien på lånet. Enkelt forklart betyr dette at kostnaden på et lån uten sikkerhet er høyere enn på et lån med sikkerhet. I kategorien lån uten sikkerhet finner vi følgende lånetyper:

 • Forbrukslån
 • Kreditt
 • Nedbetaling
 • Tilsvarende smålån
Forbrukskalkulator kan gi deg en fin oversikt over hva lånet vil koste deg

Hva brukes et forbrukslån til?

Et forbrukslån er en smidig lånetype som kan brukes til det man selv ønsker. Man trenger ikke å oppgi noen grunn til hvorfor man søker om forbrukslån, og pengene kan derfor i prinsippet gå til hva som helst. Det er nokså vanlig å bruke forbrukslån til følgende:

 • Renovering og oppussing
 • Betale uforutsette regninger
 • Realisere planer og drømmer

I Norge kan man låne inntil 500.000 kroner i usikret gjeld. Selv om et forbrukslån kan brukes til hva som helst, er det først og fremst ment til forbruk. Bankene har ikke lov til å godta at noen tar opp forbrukslån til dekning av egenkapitalkravet, og dette frarådes på det sterkeste.

Planlegg utgiftene på forhånd

Det er ikke gratis å låne penger, uansett om det er snakk om et boliglån eller et forbrukslån. Ethvert lån er en stor økonomisk forpliktelse, og man bør tenke seg godt om før man skriver under på en avtale.

Husk at lånet skal betjenes, kanskje i mange år fremover, og du må ha kontroll på at du klarer å håndtere terminbeløpene ved siden av de vanlige utgiftene dine.

En forbrukslånkalkulator lar deg planlegge lånet før du i det hele tatt sender inn en søknad. Dette er nyttig for deg som vurderer å ta opp et forbrukslån, og som ønsker å planlegge din økonomiske situasjon. De fleste som tilbyr forbrukslån har en eller annen form for forbrukslånkalkulator på sine hjemmesider.

Bruk en forbrukslån kalkulator for å beregne hva lånet vil koste deg

Test deg fram med ulike rentesatser i en forbrukslånkalkulator

I de fleste  kalkulator for forbrukslån  kan du teste ulike rentesatser. Dette er en god måte å prøve sin egen betalingsevne på. Juster renten fra lav til middels eller høy, og se hva som skjer med den månedlige kostnaden. Husk at lånet skal tilbakebetales både i oppgangstider og nedgangstider, og i tilfelle renten skulle gå opp er det lurt å vite at du har økonomisk spillerom til å bære utgiftene.

Velger du en høyere rente, får du kortere nedbetalingsperiode. Velger du en lavere rente, blir nedbetalingsperioden lengre. Da vil også lånets totalkostnad bli større.

Når du er klar til å sende inn en søknad…

Dersom du er klar til å sende inn en søknad, ka du klikke seg videre til søknadsskjemaet fra lånekalkulatoren. Du fyller inn følgende informasjon:

 • Ønsket lånebeløp
 • Ønsket nedbetalingstid
 • Opplysninger om personlige og økonomiske forhold
 • Kontaktinformasjon

Dersom det bare er en långiver som er aktuell for deg, kan du søke direkte hos denne. Er du derimot ute etter å innhente flere tilbud for å finne det beste forbrukslånet, bør du søke via en låneagent. På den måten blir den samme søknaden videresendt til en rekke forskjellige banker og långivere samtidig, og du sparer tid på å sammenligne forbrukslån.

Finne det beste tilbudet med en forbrukslånkalkulator

Med en forbrukslånkalkulator kan du enkelt undersøke hvor mye du kan låne, og hva lånet kommer til å koste deg. Det er lurt å prøve seg fram med en kalkulator før du søker forbrukslån, slik at du kan teste din egen betalingsevne før du inngår en avtale. Du kan bruke kalkulatoren mange ganger i flere banker, og dermed finne det lånet som har den laveste renten.

I kalkulatoren fyller du inn ønsket lånesum og nedbetalingstid, og får oppgitt omtrent hvor mye lånet kommer til å koste hver måned. Husk at svarene du får oppgitt i kalkulatoren kun er estimater. Det endelige pristilbudet får du ikke før du sender inn en søknad om å låne penger.

Test en høyere rente i en forbrukslånkalkulator

I en kalkulator for forbrukslån kan du teste din egen betalingsevne ved å justere renten fra lav til middels eller høy. Det er en fordel å prøve seg fram med ulike rentesatser, slik at du har kontroll på at du kan betale tilbake lånet uansett hva som skjer. Renten på et lån kan endre seg under lånets løpetid, og det er viktig å planlegge hvordan du skal håndtere terminbeløpene hvis renten går opp.

Velger du en høyere rente får du kortere nedbetalingstid – velger du en lavere rente blir perioden for nedbetaling lenger.

Ta opp et forbrukslån

Et forbrukslån kan være en god løsning når man har behov for økonomisk fleksibilitet, og ikke har oppsparte midler til å ta seg av utgiftene. Dette skjer typisk når man står midt i et oppussingsprosjekt, hvor det er vanskelig å beregne budsjett på forhånd og utgiftene blir høyere enn man hadde sett for seg. Det er lite fristende å sette prosjektet på pause, og da kan et forbrukslån være løsningen.

Les mer: Lån til oppussing

Bruk en kalkulator for å finne ut av hva lånet koster på forhånd. Pengene skal tross alt betales tilbake, og det er viktig å ha kontroll på sin egen betalingsevne før man forplikter seg til en avtale.

Sammenligne långivere

Renten på et forbrukslån varierer fra långiver til långiver, og derfor er det viktig å sammenligne ulike tilbud på markedet (forutsatt at man er ute etter det billigste lånet så klart). Det endelige tilbudet om rente er et personlig tilbud, basert på den enkeltes personlige og økonomiske forhold. Renten varierer også fra søker til søker.

Det er derfor en fordel å sammenligne långivere for å finne den beste lånerenten. Ved å sammenligne tilbud finner du raskt ut av hvilken finansiell aktør som har det beste tilbudet for deg, og du får svar på hvor mye lånet koster samlet sett.

Bruk en låneagent

I samarbeid med Axo Finans kan du søke forbrukslån hos flere forskjellige banker og långivere samtidig. Långiverne vet at de konkurrerer om å få den samme kunden, og vil derfor strekke seg litt lenger for å gi et godt tilbud. Dette holder prisene på markedet nede.

Hos låneagenten Axo Finans får du svar på søknaden innen noen få timer. Tilbudet er uforpliktende og står vanligvis i en måned. Det er helt kostnadsfritt for forbrukere å benytte seg av en låneagent.

Nominell og effektiv rente

Som låntaker vil du med all sannsynlighet komme borti to rentebegreper: Nominell og effektiv rente. Nominell rente er den årlige kostnaden på et lån. Effektiv rente er den nominelle renten, pluss alle gebyrer og eventuelle andre kostnader på lånet. Hvis du vil vite hva kostnaden på lånet faktisk er, må du altså se på den effektive renten.