Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573.

Derfor bør du ikke ta forbrukslån på impuls

Mange låneinstitusjoner frister med tilbud som å “låne penger på dagen” og garantier om at pengene raskt står på konto. Man bør imidlertid aldri la seg lure av slike lokketilbud. Det kan fort bli en dyr affære.

Beregn hva det koster

Det er mange forhold du bør ta hensyn til før du tar opp et forbrukslån. Det er tross alt et stort økonomisk ansvar, og pengene skal betales tilbake med gebyrer og renter innen en viss tid. Noen banker og finansinstitusjoner frister med raske penger, men man bør være svært forsiktig med å falle for slike lokketilbud. Renten kan nemlig variere utrolig mye fra utlåner til utlåner, og man risikerer å ende opp med en låneavtale som er mye mer kostbar enn nødvendig.

Unngå forbrukslån på impuls – det kan bli dyrere enn du hadde trodd.

Det beste du kan gjøre for å unngå ubehagelige overraskelser, er å gjøre en grundig sjekk av hvilke tilbud du kan få før du takker ja til en avtale. Mange tror det er nok å sjekke rentesatsen, men det er en rekke andre forhold som også kan påvirke lånets samlede kostnad. Det gjelder for eksempel termin- og forsinkelsesgebyrer, og hvorvidt utlåneren er fleksibel nok til å innvilge kostnadsfri utsettelse.

Du bør også forsikre deg om at utlåneren du søker forbrukslån hos er godkjent av Finanstilsynet

Be om effektiv rente

Det finnes flere ulike typer renter, men dersom du vurderer å ta opp et forbrukslån vil du med størst sannsynlighet komme over begrepene nominell og effektiv rente. Nominell rente innebærer den årlige kostnaden for å leie penger av en finansinstitusjon, og oppgis vanligvis i prosent. Den effektive renten betyr den nominelle renten på lånet, pluss alle gebyrer og kostnader på lånet.

For å beregne lånets totale kostnad, må du derfor undersøke den effektive renten.

Banken er pliktig til å oppgi effektiv rente. Les mer om dette hos Forbrukerrådet

Man taking notes

Tenk deg om to ganger

I mange tilfeller kan et usikret lån være en god finansieringsmulighet. En del velger å ta opp forbrukslån og bruke dette som en buffer i forbindelse med oppussing, mens andre bruker forbrukslån som finansiering av ferie eller bryllup. Fordelen med et lån uten sikkerhet sammenlignet med et boliglån, er at pengene kan brukes til hva som helst.

Samtidig er forbrukslånet en stor forpliktelse som du sannsynligvis må leve med i mange år. Før du takker ja til en avtale bør du derfor forsikre deg om at du har mulighet til å betjene lånet i sin helhet, og ikke bare for en kortere periode. Nedbetalingsperioden bør være så kort som mulig, slik at du slipper renter som løper i år etter år.

Låneagenten som hjelper deg med forbrukslån

I samarbeid med låneagenten Axo Finans arbeider vi for å hjelpe våre lesere med å finne det billigste forbrukslånet. En låneagent er en finansaktør som sammenligner ulike tilbud om lån uten sikkerhet, personlig tilpasset den enkelte låntaker. Man får vanligvis også råd om personlig økonomi og veiledning knyttet til hvor realistisk låneavtalen er.

Du slipper å risikere å takke ja til en låneavtale som er unødvendig dyr.

En låneagent har ikke lov til å ta betalt fra andre enn finansinstitusjonene som tilbyr lån. Derfor er det helt gratis å benytte seg av sammenligningstjenestene fra låneagenter som Axo Finans. Mer informasjon om dette finnes hos Finanstilsynet

sammenlign lån

Alltid raskt – aldri impulsivt

Takket være gode kontakter i finansbransjen, er det en kjapp prosess for låneagenten å undersøke hvilke lånetilbud som finnes på et aktuelt tidspunkt. Jobben med å sammenligne forbrukslån og presentere et tilbud for sluttbrukeren går derfor svært raskt – vanligvis får man et endelig svar i løpet av noen få timer.

Med en låneagent er det derfor ingen grunn til å ta opp forbrukslån på impuls.