Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Ta opp forbrukslån

Vurderer du å ta opp forbrukslån? Få hjelp til å finne et lån som passer for deg ved å ta opp forbrukslån via en låneagent.

 

Det finnes mange låneinstitusjoner og banker som tilbyr forbrukere å “låne penger på dagen” med garantier om at pengene raskt står på konto. Man bør imidlertid aldri la seg lure av slike lokketilbud, for bak dem kan det ligge høye gebyrer og kostnader. Det kan fort bli mye dyrere å betale ned lånet enn man hadde forventet.


Beregn hva det koster å ta opp forbrukslån

Banken er pliktig til å oppgi effektiv rente. Les mer om dette hos Forbrukerrådet

Man taking notes

Det er mange forhold du bør ta hensyn til før du tar opp forbrukslån. Det er tross alt et stort økonomisk ansvar, og pengene skal betales tilbake med gebyrer og renter innen en viss tid. Det kan være lurt å sette opp et budsjett på forhånd, slik at du har kontroll på at du klarer terminbeløpene ved siden av de vanlige utgiftene dine.

Noen banker og finansinstitusjoner frister med raske penger, men man bør være svært forsiktig med å takke ja til slike lokketilbud. Renten kan nemlig variere utrolig mye fra utlåner til utlåner, og man risikerer å ende opp med en låneavtale som er mye mer kostbar enn nødvendig. 

Unngå å ta opp forbrukslån på impuls – det kan bli dyrere enn du hadde trodd.

Det beste du kan gjøre for å unngå ubehagelige overraskelser og uforutsette utgifter, er å gjøre en grundig sjekk av hvilke tilbud du kan få innvilget før du takker ja til en avtale. Mange tror det er nok å sjekke rentesatsen, men det er en rekke andre forhold som også kan påvirke lånets samlede kostnad. Det gjelder for eksempel termin- og forsinkelsesgebyrer, og hvorvidt utlåneren er fleksibel nok til å innvilge kostnadsfri utsettelse.

Du bør også forsikre deg om at utlåneren du tar opp forbrukslån hos er godkjent av Finanstilsynet


Be om effektiv rente

Det finnes flere ulike typer renter, men dersom du vurderer å ta opp et forbrukslån vil du med størst sannsynlighet komme over begrepene nominell og effektiv rente. Nominell rente innebærer den årlige kostnaden for å leie penger av en finansinstitusjon, og oppgis vanligvis i prosent. Den effektive renten betyr den nominelle renten på lånet, pluss alle gebyrer og kostnader på lånet. 

For å beregne lånets totale kostnad, må du derfor undersøke den effektive renten.

Banken er pliktig til å oppgi effektiv rente. Les mer om dette hos Forbrukerrådet


Tenk deg om to ganger før du tar opp forbrukslån

I mange tilfeller kan et usikret lån være en god finansieringsmulighet. En del velger å ta opp forbrukslån og bruke dette som en buffer i forbindelse med oppussing, mens andre tar opp forbrukslån som finansiering av ferie eller bryllup. Fordelen med et lån uten sikkerhet sammenlignet med et boliglån, er at pengene kan brukes til hva som helst. 

Det er helt uforpliktende å søke om forbrukslån.

Samtidig er et forbrukslån en stor forpliktelse som du sannsynligvis må betale og leve med i mange år fremover. Før du takker ja til en avtale bør du derfor forsikre deg om at du har mulighet til å betjene lånet i sin helhet, og ikke bare for en kortere periode. Nedbetalingsperioden bør være så kort som mulig, slik at du slipper renter som løper i år etter år. 

Et forbrukslån kommer godt med dersom du sitter på flere dyre lån og kreditter. Ved å refinansiere gjelden i et nytt lån kan man få en bedre og kutte doble gebyrutgifter.


Låneagenten som hjelper deg med å ta opp forbrukslån


I samarbeid med låneagenten
Axo Finans arbeider vi for å hjelpe våre lesere med å finne det billigste forbrukslånet. En låneagent er en finansaktør som sammenligner ulike tilbud om lån uten sikkerhet, personlig tilpasset den enkelte låntaker. Det er altså ikke låneagenten som innvilger lånet, de fungerer kun som en formidler mellom långiver og låntaker. Man får vanligvis også råd om personlig økonomi og veiledning knyttet til hvor realistisk låneavtalen er.

Du slipper å risikere å takke ja til en låneavtale som er unødvendig dyr.

En låneagent har ikke lov til å ta betalt fra andre enn finansinstitusjonene som tilbyr lån. Derfor er det helt gratis å benytte seg av sammenligningstjenestene fra låneagenter som Axo Finans. Mer informasjon om dette finnes hos Finanstilsynet


Alltid raskt – aldri impulsivt


Takket være gode kontakter i finansbransjen, er det en kjapp prosess for låneagenten å undersøke hvilke lånetilbud som finnes på et aktuelt tidspunkt. Jobben med å
sammenligne forbrukslån og presentere et tilbud for sluttbrukeren tar derfor ikke lang tid.

Med en låneagent er det derfor ingen grunn til å ta opp forbrukslån på impuls. 

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg