Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Søke forbrukslån

Forbrukslån er et usikret lån, noe som betyr at du kan få innvilget lån uten å måtte stille med sikkerhet i for eksempel bolig eller andre eiendeler.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Som oftest må du ikke oppgi noen spesiell grunn til at du ønsker lånet, og du kan derfor låne til akkurat det du vil. Men et forbrukslån, uansett størrelse, er en stor forpliktelse. Du bør derfor sørge for at du finner det lånet som er best for deg og at du låner av en trygg aktør. 

 

Skal du søke forbrukslån og ser kanskje etter tips og råd til hva du bør se etter? Les videre!

Dette må du vite om forbrukslån

Forbrukslån definerer alle usikrede lån, også kredittkort og andre betalingskort der pengene er lånt. Slike typer lån kan kun bli gitt av banker og finansieringsselskaper som er godkjent av Finanstilsynet, og aller helst skal bankene og långiverne også følge Finanstilsynets retningslinjer for forbrukslån

 

Retningslinjene innebærer blant annet at du ikke kan låne mer enn fem ganger din totale gjeldsgrad (gjelder også for boliglån), og at maksimal nedbetalingstid helst bør være på fem år. Unntaket er ved refinansiering, der kunden vanligvis får den nedbetalingstiden som står igjen på gamle lån. 

 

Når du skal søke forbrukslån kan banken eller långiveren se på:

 

 • Din totale gjeld 
 • Årsinntekt
 • Jobbstatus
 • Alder
 • Sivilstatus 
 • Betalingshistorikk

 

Det er dette som kalles en kredittvurdering. Utlåner tar en vurdering av din betalingsevne og hvilken risiko det innebærer for dem. 

Axo Finans

Derfor velger mange å søke lån uten sikkerhet

Å søke forbrukslån er en rask og effektiv løsning som gir økonomisk fleksibilitet i en kortere periode. Det kreves ingen sikkerhet i bolig eller andre eiendeler, og du behøver ikke oppgi noen grunn til hvorfor du behøver lånet. Det er vanligvis krav om en minimumsinntekt på 200 000 kroner (noe som gjør det mer tilgjengelig for flere), og lån uten sikkerhet har en rask behandlingstid. 

Hos de fleste banker og långivere får du utbetalt lånet etter kun to virkedager etter at lånet er innvilget. 

Mange velger å søke forbrukslån til:

 • Oppussing for økt bokomfort eller boligverdistigning
 • Refinansiering av kredittgjeld 
 • Gjennomføring av planer eller arrangement, som ferie eller bryllup
 • Uforutsette utgifter 
 • Kjøp av TV, PC eller andre produkter på avbetaling 

Slik bestemmes renten

Du har kanskje lagt merke til at det snakkes om to ulike renter? Den nominelle og den effektive renten er to begrep som forteller deg noe om hvor mye lånet kommer til å koste. Skal du søke forbrukslån, eller har du allerede fått et lånetilbud, er det spesielt viktig at du legger merke til den effektive renten. 

La oss ta en nærmere titt på disse to:

Nominell rente

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet og blir bestemt etter en individuell vurdering av deg (også kalt kredittvurdering). Her vurderer banken hvor stor risiko det innebærer å innvilge et lån til deg. Jo lavere risiko, jo lavere rente. Dette er fordi banken/långiveren må sikre seg mot eventuelle tap der lånet ikke blir tilbakebetalt til avtalt tid. 

Den nominelle renten kan også bli påvirket av markedet, som for eksempel der flere tilbydere er med på å presse renten ned. 

Effektiv rente

Den effektive renten er den nominelle renten i tillegg til alle andre kostnader, og blir ofte omtalt som den endelige renten. Den effektive renten inneholder kostnader som termingebyr, etableringsgebyr og eventuelle andre kostnader. Noen lån kommer med flere gebyr enn andre, så selv om du har fått tilbud om en lav nominell rente et sted betyr ikke dette nødvendigvis at det er det rimeligste tilbudet. 

Retningslinjene til Finanstilsynet sier at utlånere skal komme med eksempler på totalkostnader når de presenterer et lånetilbud. Finner du ikke opplysningene hos en bank/långiver, har du rett til å spørre om disse før du søker forbrukslån. 

Forbrukslån fra Axo Finans

Tenk over dette før du søker lån

Før du søker forbrukslån, bør du vurdere om du har tid til å spare intensivt i en liten periode. Sett deg et mål for sparingen og lån deretter det resterende beløpet. Slik unngår du å låne for mye, og kan dermed også spare et par tusenlapper.  

Har du bestemt deg for at forbrukslån er noe for deg, bør du sette opp et budsjett og se hvor mye økonomien din faktisk tåler i ekstra utgifter. For selv om forbrukslån er en enkel finansieringsløsning vil det også bringe med seg kostnader.

Videre bør du sørge for at den du søker hos er en seriøs aktør som er godkjent av Finanstilsynet. 

Les mer: Søk lån

Slik finner du det beste forbrukslånet

Har du bestemt deg for å søke forbrukslån? Da vil du kanskje også finne det beste tilbudet? Det kan nemlig lønne seg å sammenligne lånetilbud før du signerer en låneavtale. 

Når du skal undersøke forbrukslån bør du se etter:

 • Nominell og effektiv rente
 • Fleksibel nedbetalingsperiode 
 • Gode lånevilkår og betingelser

Benytt deg av en forbrukslånkalkulator når du skal sammenligne lån. 

Når du skal søke forbrukslån, kan du enkelt sammenligne de beste lånetilbudene gjennom en låneagent. En låneagent hjelper deg med å finne det beste lånetilbudet, slik at du kan spare mest mulig penger. Låneagenten vil sammenligne og forhandle forbrukslån fra alle sine samarbeidspartnere. 

Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en elektronisk søknad. 

Vil du sammenligne lånetilbud hos en låneagent? Ved å søke forbrukslån gjennom vår samarbeidspartner Axo Finans vil du få lånetilbud hos noen av de største bankene og långiverne i landet. Axo Finans er godkjent av Finanstilsynet og har tusenvis av fornøyde kunder.

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg