Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Søk forbrukslån

Søk forbrukslån hos flere banker og långivere for å finne den laveste effektive renten. En låneagent kan hjelpe deg med å få bedre oversikt over hvilke tilbud som finnes på markedet.

Få hjelp til å finne laveste renten på forbrukslån

Renten på et forbrukslån kan variere mye fra långiver til långiver. Banker og utlånere har forskjellige retningslinjer når det gjelder hvor stor risiko de er villige til å ta på seg, og det gjøres en individuell vurdering av hver enkelt søknad. Du kan derfor ende opp med å få vidt forskjellige tilbud fra en långiver til en annen. 

Den eneste måten å finne den laveste renten på forbrukslån er ved å sammenligne långivere.

Ved å søke forbrukslån via en låneagent, kan du få hjelp til å finne den laveste renten. En låneagent er en finansiell aktør som spesialiserer seg på å sammenligne låneavtaler. Etter at alle tilbudene er sammenlignet, får kunden presentert den beste avtalen.  

 

Søk forbrukslån

Hva brukes et forbrukslån til?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, og man trenger ikke å oppgi noen grunn til hvorfor man søker om lån. Pengene kan derfor brukes til det du måtte ønske. Samtidig er det noen bruksområder som går igjen hos de som søker:

  • Kunden trenger penger til å dekke uforutsette utgifter
  • Behov for fleksibel økonomi i forbindelse med prosjekt, som renovering
  • Refinansiering av annen gjeld, som dyre smålån
  • Behov for kapital til å realisere planer og drømmer

Uforutsette utgifter

Vi har alle vært der – plutselig dumper det en regning ned i postkassen som du ikke var forberedt på, og du mangler dekning på konto for å betale den. Som tommelfingerregel anbefales det å ha spart opp en buffer til uforutsette utgifter på en til tre månedslønner, men det er ikke alle som har anledning til dette. 

Uforutsette utgifter oppstår typisk i forbindelse med tannlegebesøk, når bilen må på verksted eller hvis hvitevarer plutselig takker for seg. 

I slike tilfeller blir løsningen enten å bruke kredittkortet eller å søke forbrukslån. Hva som er mest gunstig i ditt tilfelle avhenger av hvor mye penger du trenger og når du kan betale tilbake. Dersom summen er lav og du vet at pengene kommer neste måned, er kredittkortet det beste valget – forutsatt at du betaler innen fristen. Har du behov for større summer og trenger lang nedbetalingstid, er forbrukslån det beste valget. 

Fleksibel økonomi

I forbindelse med renovering og oppussing er det alltid lurt å ha litt ekstra penger på konto. Det kan være vanskelig å beregne et budsjett på forhånd, og ikke minst holde seg innenfor det. Heller enn å sette prosjektet på pause, velger noen å søke forbrukslån. Da har du tilgang på ekstra midler dersom du skulle trenge det, og får en fleksibel nedbetaling å forholde deg til. 

Søk forbrukslån for en fleksibel økonomi når du trenger det. 

Refinansiering av annen gjeld

Refinansiering er en svært vanlig årsak til å søke om lån uten sikkerhet. Dette innebærer å ta opp et nytt lån for å betale ned den eksisterende gjelden, og deretter få en ny låneavtale. Noen oppnår bedre vilkår og lavere rentesatser ved å gjøre dette, og kutter dermed i kostnadene som er knyttet til lånet. 

Søk forbrukslån for å refinansiere gjeld, og spar penger hver måned. 

Realisere planer og drømmer

For andre er forbrukslån løsningen når de skal realisere planer og drømmer. Dette kan for eksempel være å starte en bedrift, reise på ferie eller feire bryllup. 

Hva pengene skal gå til er opp til deg. Så lenge du har kontroll på nedbetalingen, er det ingenting i veien for å søke forbrukslån. I Norge kan man søke om opptil 500 000 kroner i usikrede lån, og man har dermed gode muligheter til å realisere planer og drømmer – uansett hva de måtte være. 

Søk forbrukslån og realiser drømmene dine i dag. 

Les mer: Lån til oppussing

Søk forbrukslån – slik fungerer det

Høres forbrukslån ut som noe for deg? Da er neste steg å sende inn en søknad. Du risikerer ingenting ved å gjøre dette, for søknaden er uforpliktende og kostnadsfri. 

De fleste søknader foregår elektronisk, med bruk av BankID som legitimering og signering. Det er også mulig å sende søknad og andre dokumenter per post, men da må du forvente at prosessen tar lengre tid. 

I søknadsskjemaet fyller du vanligvis ut følgende:

  • Hvor mye du vil låne
  • Hvor lang nedbetalingstid du vil ha
  • Opplysninger om personlig økonomi og livssituasjon
  • Kontaktinformasjon

Det fungerer på samme måte, uansett om du søker hos en långiver eller via en låneagent. Dersom det kun er en utlåner som er aktuell for deg, kan du søke direkte på deres hjemmesider. Er du derimot ute etter å sammenligne flere lån for å finne den laveste renten, bør du benytte deg av en låneagent. 

Søk forbrukslån hos en låneagent

Når du søker forbrukslån hos en låneagent, blir den samme søknaden brukt til å be om tilbud fra flere forskjellige banker og långivere. Långiverne vet at de konkurrerer om å få den samme kunden, og vil derfor strekke seg litt ekstra for å gi et godt tilbud. Dermed kan du være sikker på at du får et av de billigste lånene på markedet

En låneagent er en finansiell aktør som arbeider for å tilrettelegge låneavtaler mellom låntaker og långiver.

Etter at alle bankene og långiverne har vurdert søknaden, presenterer låneagenten det beste tilbudet for kunden. Det er opp til kunden å takke ja eller nei. Låneagenten får kun betalt dersom kunden takker ja til en avtale, og kun av den aktuelle långiveren. Denne tjenesten er derfor gratis for forbrukere. 

Hvor mye kan man låne?

I Norge kan man låne opptil 500 000 kroner uten sikkerhet, men det er ingen garanti for at du får innvilget så mye. Det avhenger spesielt av to faktorer:

  • Hvor mye du har i fast inntekt
  • Hvor mye du har i gjeld fra før

Basert på opplysningene som du sender inn med søknaden, vurderer banken hvor stor risiko de er villige til å ta. Dersom du anses som en kunde med lav risiko, vil du få innvilget en større lånesum til en lavere rente. Anses du derimot som høy risiko for långiver, vil du få tilbud om en høyere rente og får kanskje ikke innvilget hele lånet. 

I slike tilfeller kan det være fornuftig å søke sammen med en medlåntaker. Da vil långiver se deg som en lavere risiko, og tilby lavere rente og bedre vilkår.